Трамп: Глад предизвикан од климатските фанатици

Во САД постои отпор кон глобалистичката земјоделска агенда

Претседателот Трамп ја изрази својата солидарност со холандските земјоделци и истакна дека тоа е притисок од климатските фанатици што ќе доведе до глад.

Уште поконзервативниот предизвикувач на Трамп, гувернерот на Флорида, Роналд Де Сантис, е посветен на деполитизирање на економијата и отстранување на планираните економски барања на СЕФ за ЕСГ, како што се целите на емисиите, еднаквите плати, „различноста“ итн.

Овие спецификации на СЕФ се суштинска алатка за контрола и за земјоделскиот сектор. И двајцата политичари имаат добри шанси да станат следниот претседател и да ги блокираат плановите на СЕФ за производство на храна.

Според волјата на моќниците, земјоделците кои се поврзани со нивниот регион и работат самостојно наскоро треба да станат минато во светот.

Најсилно противење досега има од холандските фармери. Исто така, во Канада, со која владее глобалистот Џастин Трудо и, како и во Холандија, земјоделството треба да биде ограничено во претходната форма врз основа на границите на азот.

Тие стојат на патот на Агендата 2030 за монополизирање и централизирање на производството на храна.

Бил Гејтс купува големи површини земјоделско земјиште за одгледување ГМО култури за биогорива, одземајќи ја земјата од производството на храна.

Луѓето треба да се хранат со инсекти, а месото во иднина треба да доаѓа од биореактори.

Во иднина дури би требало да јадеме човечко ткиво од култури на канцерогени клетки, Њујорк Тајмс и научниците како Ричард Докинс и други се обидуваат да го нормализираат „вистинскиот“ канибализам.

Сите овие дистописки најави наидуваат на отпор.

„Секогаш вие - обичниот цивил, обичниот граѓанин - треба да се откажете од своите права“. „Значи, тоа е трендот овде. Тоа е она што луѓето треба да го видат. Тоа е вистинската агенда на нашите влади, и секако снабдувањето со храна – земјоделците – има подобар начин да се контролираат луѓето отколку да се контролира нивното снабдување со храна?“

Ева Влардингербрук, 19 јули 2022 година

 

Говорот на Доналд Трамп

Глад и глад додека зборуваме. Во Холандија од сите места, земјоделците возвраќаат против климатската тиранија на холандската влада - можете ли да верувате во тоа?

Таа сака драстично да го ограничи холандското земјоделско производство и покрај зголемениот недостиг на храна.

Тие велат дека не можете да ја обработувате вашата земја. Нема да ти дадеме ѓубриво, треба да се ослободиш од добитокот, а знаете зошто, нели?

Знаете зошто Ќе ви кажам момци затоа што ќе кажат дека сум кажал нешто што не е толку страшно за да сакаат да се ослободат од добитокот затоа што го повредува светот.

Сакаат да се ослободат од половина од вашиот добиток.

Ние се спротивставуваме на климатските фанатици. Ние стоиме зад мирните холандски земјоделци кои храбро се борат за својата слобода.

 

Храната како средство за моќ

Во САД, програмата промовирана од Рокфелерите се нарекува Reset the Table, сеопфатната чадор организација на СЗО за земјоделско производство е Food Action Alliance.

Овие организации имаат за цел да помогнат во спроведувањето на реорганизацијата („транзиција“) и да се пласираат себеси под доброзвучни фрази како што се „борба против гладот“ или „зачувување на биолошката разновидност“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас