Млад спортист од Германија († 19) почина на маратон

Морицбург -Германија– Млад спортист († 19) почина на маратон. По две години откажувања поврзани со корона, Триатлонот на замокот Морицбург ја слави својата 20-годишнина, која е засенета од смрт.

Организаторите преку соопштение на својата Фејсбук страница објавија:

„Почитувани спортски пријатели, млад триатлонец загина на нашиот настан во сабота на 11.06.2022 година како последица на трагична несреќа. Нашите мисли се со семејството и пријателите на спортистот и им изразуваме најдлабоко сочувство. Спортски, нашиот клуб одлучи да ги продолжи натпреварите во недела“.

Според „Sächsische Zeitung“ (Саксонски Весник), хеликоптер и тим од кучиња го барале човекот до доцните вечерни часови. Спортистот бил на средно растојание.

Забелешка: Лука Г. имаше спортско искуство – и беше успешен! До самиот крај, тој држеше голем број рекорди во своето поранешно основно училиште, беше страстен тркач, скијач и велосипедист и работеше како спасител на отворен базен во неговиот роден град за да обезбеди безбедност.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас