Кардиолог за вакцинацијата против Ковид: „Полошо е од војна“

Зборувајќи со британскиот колумнист и политичар Мааџид Наваз, американскиот кардиолог и интернист Питер МекКалоу се осврна на извештајот на Светскиот здравствен совет објавен на 11 јуни.

Од пријавата, која врз основа на податоците од ВАЕРС на ЦДЦ, ЕудраВиџилианс на EMA и ВиџиАцес на СЗО, веќе има повеќе од 40.000 потврдени смртни случаи од вакцината против корона.

Вистинската бројка е веројатно многу поголема, рече МекКалоу

Покрај тоа, многу милиони луѓе претрпеле оштетувања од вакцината, според кардиологот.

Во некои случаи, вакцините се повлечени од пазарот по само неколку смртни случаи. Сепак, ние само продолжуваме како ништо да не се случило.

Мекалоу, исто така, се повика на работата на Спиро Пантазатос и Ерве Селигман од Универзитетот Колумбија, кои процениле дека од февруари до август 2021 година, до 187.000 луѓе починале од вакцината само во Соединетите Држави.

За споредба: околу 58.000 американски војници ги загубија животите во Виетнамската војна. Полошо е од војна“, потенцира кардиологот.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас