Канадскиот свештеник ја доби тужбата

Свештеникот Артур Павловски одржа богослужба и беше уапсен

Кога беше воведен првиот заклучување пред две години, секој ден имаше нова апсурдна приказна.

Поборниците за затворање отсекогаш го игнорирале прашањето за „ризик“. Дали секој поединец нема природно право да презема ризици кои ги смета за прифатливи за сопственото здравје?

Ова, исто така, го покренува прашањето дали луѓето не треба да имаат право да присуствуваат на служба, преземајќи го ризикот да се заразат на своја одговорност.

Се разбира, поборниците за затворање би тврделе дека оние кои одбиваат да се придржуваат немаат право да ги „загрозуваат другите луѓе“.

Ова го покренува често дискутираното прашање за тоа колку е навистина заразен Сарс-Ков-2.

Студиите на независни експерти од целиот свет покажале дека постои само низок „ризик“ од смрт од Ковид-19.

Студиите покажаа дека средната стапка на инфекција (или стапка) на Ковид-19 се движеше од 0,23% до 0,27% од населението.

Ова е спротивно мислење на корумпираната наука, за која медиумите ретко известуваат.

Според научните наоди, не постои ризик од смрт од најлошите варијанти на Ковид-19 за 99,7% од сите луѓе во просек.

ССИ (Стапка на смртност од инфекција) во повеќето случаи е најточната статистика за стапката на смртност на вирусот, бидејќи ги зема предвид и асимптоматските случаи.

Сепак, стапката на смртност на случаи (ССИ), која е широко користена од главните медиуми, не го решава ова.

Дури и Светската здравствена организација на својата веб-страница изјави дека: „Вистинската сериозност на болеста може да се опише со односот на смртност од инфекција...“

За среќа, плимата се врти и противењето на затворањата и пасошите за имунизација се шири пошироко отколку што се чинеше дека очекуваа многу официјални лица.

Во повеќето конзервативни држави, забраните би биле укинати брзо, во многу случаи во рок од неколку месеци откако ќе стане јасно дека Ковид-19 не е убиец на населението.

Медиумите,  и СЗО сакаа да ги натераат луѓето да веруваат во тоа.

Левоориентираните држави и земји како Канада немаа толку среќа.

Канадскиот свештеник Артур Павловски го доживеа целосниот товар на медицински авторитаризам кога се обиде да одржи служба за своите парохијани на 9 мај 2021 година.

Тој беше уапсен заедно со неговиот брат Давид Павловски за „поттикнување на состанок“.

Во октомври 2021 година, судијата пресуди дека свештеникот прекршил судски налог. Казната беше бизарна и можеше да биде директно од романот на Орвел.

Павловски беше осуден на голема парична казна и бараше да даде изјава одобрена од владата секогаш кога јавно зборуваше за Ковид-19.

Се вели дека „повеќето медицински експерти поддржуваат социјално дистанцирање, маски за лице и вакцини“.

Кога судот зборува за „повеќето експерти“, секако се мисли на „експерти“ платени од владата.

Има многу медицински експерти кои не ја препознаваат ефективноста на затворањата и другите прописи.

Истражувачите проверуваа 18.000 студии со скрининг во четири фази и пронајдоа 24 извештаи на кои ја засноваат нивната анализа за ефектите од затворањето.

Откриле дека затворањата ја намалуваат стапката на смртност од Ковид-19 за само 0,2 проценти во просек во Соединетите држави и Европа.

Истражувачите го разгледале и принудното домување, кое ја намалило смртноста за само 2,9 проценти во просек.

Истражувачите дојдоа до следниот заклучок:

„Оваа мета-анализа заклучува дека затворањата имаат мало или никакво влијание врз јавното здравје. Но, таму каде што беа наметнати, тие имаа огромни економски и социјални трошоци. Како резултат на тоа, мерките за затворање се неосновани и треба да се отфрлат како алатка за политика за пандемијата“.

Апелациониот суд сега пресуди дека наредбата на здравствената управа во Алберта за забрана на „нелегални јавни собири“ во врска со Павловски „не била доволно јасна и недвосмислена“.

„Жалбата на Павловски е дозволена. Наодот за неусогласеност и наредбата за санкција се укинуваат. Казните што ги платиле мора да бидат вратени“, објави тричлената комисија во пресудата на 16 страници.

Павловски пораснал под комунистичка власт во Полска и веројатно ова е коренот на неговото одбивање да се усогласи.

Тој го видел сето ова порано, вклучувајќи го типичното верско прогонство својствено за комунистичките општества.

Правната победа е јасен потсетник дека стравот околу потенцијалните кризни настани често се експлоатира и злоупотребува од страна на владите за да се избришат личните слободи и правната заштита.

Токму овие моменти во историјата се поважни, а не помалку, индивидуалните права, бидејќи секогаш кога има криза, најлошите типови на тирани имаат тенденција да излезат од сенките.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас