Официјалните владини документи покажуваат дека: Властите користат мајмунски сипаници за да го прикријат фактот дека К-19 вакцините предизвикуваат синдром на стекнат имунолошки дефицит

Појавата на хистерија околу наводната појава на „мајмунски сипаници“ во западните земји не е она што изгледа

Не сме сведоци на првата епидемија на вирусот мајмунски сипаници во земјите од првиот свет.

Наместо тоа, сведоци сме на неодамнешниот обид да се поттикнат драконски мерки за биосигурност со монументално прикривање на разорната штета на имунолошкиот систем на луѓето вакцинирани со вакцината Ковид-19.

Штетата е толку тешка што може да се спореди со синдром на стекнат имунолошки дефицит.

И можеме да докажеме...

Мајмунските сипаници кај луѓето се зооноза за која се смета дека обично се јавува спорадично во тропските дождовни шуми на Западна и Централна Африка.

Сепак, точната појава и географската дистрибуција се непознати, бидејќи многу случаи остануваат неоткриени. Причината за ова е што најчесто се меша со сипаници/херпес зостер.

Според една научна студија објавена во 1988 година, 977 луѓе со осип кои не биле клинички дијагностицирани како човечка мајмунска сипаница биле испитани во лабораторија помеѓу 1981 и 1986 година во Заир (сега Демократска Република Конго).

Резултатите беа следни.

3,3% од случаите на мајмунски сипаници се откриени кај 730 пациенти со дијагноза на варичела, 7,3% во случаи дијагностицирани како „атипични сипаници“ и 6,1% во случаи со осип, каде што клиничката дијагноза не може да се постави.

Дијагностичките потешкотии главно се должат на клиничките карактеристики карактеристични за варичелата: регионален плеоморфизам (во 46% од погрешно дијагностицираните случаи), неодредена дистрибуција на осип на телото (49%) и центрипетална дистрибуција на кожни лезии (17%).

Зголемување на лимфните јазли е пронајдено кај 76% од погрешно дијагностицираните пациенти. Во отсуство на сипаници, главниот проблем во клиничката дијагноза е разликата помеѓу човечка мајмунска сипаница и сипаница.

Можете ли да забележите некои значајни разлики помеѓу двете слики подолу?

Сипаници

 

Мајмунски сипаници

 

Сега станува јасно зошто болеста редовно била погрешно дијагностицирана.

Човечката мајмунска сипаница првпат била дијагностицирана кај 9-годишно момче во Демократска Република Конго во 1970 година. Оттогаш, случаи на мајмунски сипаници се пријавени кај луѓе во 11 африкански земји.

Дури во 2003 година беше забележано првото појавување на мајмунски сипаници надвор од Африка, во Соединетите држави.

Најважното нешто што треба да се одземе од ова е дека наводната болест на мајмунските сипаници е исклучително ретка, ретко се наоѓа надвор од Африка и никогаш не била забележана во повеќе земји надвор од Африка во исто време.

Значи, не ви е чудно што одеднаш случаи на мајмунски сипаници се пријавени во САД, Канада, ОК, Австралија, Шведска, Холандија, Белгија, Франција, Шпанија, Италија и Германија во исто време?

 

Особено кога Светската здравствена организација потврди дека нема апсолутно никакви докази дека вирусот на мајмунската сипаница мутирал.

 

Но, ако не ви е чудно, тогаш мапата подолу што ги прикажува земјите каде што првенствено се администрирала инјекцијата на „Ковид-19“ на Фајзер може да ве предомисли.

 

Зашто, постојат индиции дека не сме сведоци на појава на мајмунски сипаници во земјите од првиот свет. Наместо тоа, сведоци сме на последиците од оштетувањето на имунолошкиот систем од инјекциите против „Ковид-19“ во тие земји од првиот свет, а властите брзаат да го прикријат тоа.

Херпес симплекс вирусот (ХСВ) е честа причина за гнојни кожни болести и кај имунокомпромитирани и имунокомпетентните лица. Повеќето луѓе заразени со ХСВ или немаат симптоми или имаат само благи симптоми кои поминуваат незабележано.

Кога ќе се појават симптомите, тие првично се манифестираат како пецкање и/или црвенило, проследено со лезии слични на плускавци кои брзо се развиваат во отворени рани. Раните често се многу болни и може да бидат придружени со треска и отечени лимфни жлезди.

Исто како мајмунската сипаница.

Кај имунокомпромитирани луѓе, на пример, кај луѓе со синдром на стекната имунодефициенција, фреквенцијата и симптомите на епидемиите на ХСВ понекогаш може да бидат сериозни, ширејќи се од устата или гениталиите до подлабоките ткива во белите дробови или мозокот. Затоа, ХСВ е класифициран како „состојба што ја дефинира СИДАТА“ кога трае подолго од еден месец или се јавува во белите дробови, бронхиите или хранопроводникот.

Дали знаевте дека херпесот е наведен како несакан настан од посебен интерес (АЕСИ) од Фајзер поврзан со нивната инјекција оритув Ковид-19?

Разбирливо е што не сте го знаеле ова, бидејќи неодамна беше откриено во доверливите документи на Фајзер дека ФДА добила наредба да ги ослободи со судски налог во 2022 година.

 

Доверливите документи на Фајзер

Американската администрација за храна и лекови (ФДА) се обиде да го одложи објавувањето на безбедносните податоци за вакцината против Ковид-19 на Фајзер за 75 години, и покрај тоа што ја одобри инјекцијата по само 108 дена безбедносни прегледи на 11 декември 2020 година.

Но, на почетокот на јануари 2022 година, федералниот судија Марк Питман нареди декласификација на 55.000 страници месечно. До крајот на јануари беа објавени 12.000 страници.

Оттогаш, PHMPT ги објави сите документи на својата веб-страница. Последното издание беше на 2 мај 2022 година.

Еден од документите вклучени во депонијата на податоци е „reissue_5.3.6 postmarketing experience.pdf“. Страната 21 од доверливиот документ содржи податоци за несакани настани од особен интерес, вклучително особено инфекции со херпес вирусот.

 

Извор

Според документот, од крајот на февруари 2021 година, само два месеци откако вакцината доби овластување за итна употреба во САД и Обединетото Кралство, Фајзер добил 8.152 извештаи за херпес инфекции, од кои 18 веќе напредувале во синдром на дисфункција на повеќе органи.

Синдромот на дисфункција на повеќе органи е системски, дисфункционален воспалителен одговор кој бара долг престој во болница на интензивна нега. Се карактеризира со висока стапка на смртност која зависи од бројот на засегнати органи. Тоа може да биде предизвикано од инфекција со херпес, како што докажува оваа научна студија.

 

Извор

Треба да се напомене дека според студијата, септичкиот шок во комбинација со повеќекратно откажување на органите довел до смрт на лицето, бидејќи наскоро ќе западне во сепса.

Исто така, наведено во доверливите документи на Фајзер е уште една состојба која има екстремни сличности со мајмунските: автоимуни меурчиња.

Оваа состојба е скриена во списокот на 9 страници со несакани настани од посебен интерес на крајот од повторното издавање_5.3.6 постмаркетиншко искуство на Фајзер.

 

Извор

Автоимуната болест на меурчиња предизвикува плускавци на кожата и мукозните мембрани низ телото. Може да влијае на устата, носот, грлото, очите и гениталиите.

Болеста не е целосно разбрана, но „експертите“ веруваат дека таа се активира кога лице со генетска предиспозиција ќе дојде во контакт со еколошки предизвикувач. Ова може да биде хемикалија или лек. Како што е Ковид-19 инјекцијата на Фајзер?

Сега кога знаеме дека Фајзер има наведено неколку состојби со многу слични симптоми на мајмунски сипаници како „несакани настани од особен интерес за нивното инјектирање против Ковид-19“, би било многу корисно да се знае дали овие состојби се навистина редовна појава во практиката.

За среќа, У.С. Центрите за контрола на болести имаат многу корисна алатка што можеме да ја искористиме за да дознаеме.

 

Несакани настани пријавени во САД

Системот за известување за несакани настани за вакцина (ВАЕРС) управуван од Центрите за контрола на болести (ЦДЦ) содржи историски податоци за несаканите настани пријавени за секоја вакцина администрирана во Соединетите Држави и до нив може да се пристапи овде.

Ја пребарувавме базата на податоци повеќе пати и ги увезувавме податоците во графиконите. Еве пример за тоа што ќе најдете ако сами го направите пребарувањето.

Подолу е листа на сите вакцини за херпес, сипаници, хепатитис итн.

 

Подолу е листа на резултати од пребарувањето за несаканите ефекти од горенаведените вакцини поврзани со херпес инфекции помеѓу 2008 и 2020 година.

 

Табелата подолу ги прикажува несаканите настани пријавени на ВАЕРС поврзани со херпес, херпес зостер и синдром на дисфункција на повеќе органи.

Го покажува бројот на пријавени несакани дејства за вакцините против грип, сите вакцини комбинирани (со исклучок на инјекциите за Ковид-19) и вакцините за ХПВ/сипаниците помеѓу 2008 и 2020 година.

Како и бројот на пријавени несакани дејства при инјекциите за Ковид-19 до 13 мај 2022 година.

 

Како што можете да видите, инјекциите на Ковид-19 предизвикаа најмногу херпес инфекции, и тоа за 17 месеци. Во споредба со бројот на пријавени епидемии на херпес од вакцините за ХПВ и големи сипаници во текот на 13 години, овие бројки се крајно загрижувачки.

Многумина ќе тврдат дека ова можеби нема никаква врска со вакцинацијата и едноставно се должи на толку многу инјекции за Ковид-19.

Но, истите луѓе кои го тврдат тоа не сакаат да дадат никакви докази за да го поткрепат тоа. затоа ние ќе го сториме тоа.

Според „Our World in Data“, заклучно со 6 мај 2022 година, во Соединетите Држави се администрирани вкупно 579,9 милиони инјекции на „Ковид-19“.

 

Но, според ЦДЦ, вкупно 1,72 милијарди вакцини против грип биле спроведени во Соединетите држави помеѓу 2008 и 2020 година.

 

Извор

Како што можете да видите, само помеѓу 2008 и 2020 година биле дадени повеќе од три пати повеќе вакцини против грип.

 

Сега кога ги знаеме овие бројки, можеме да ги користиме за да ја пресметаме стапката на несакани ефекти поврзани со херпес итн. на 1 милион администрирани дози. За да го направите ова, само треба да ја извршиме следната пресметка -

Број на администрирани дози / 1 милион = Y
Број на несакани настани / Y = Стапка на несакани настани на 1 милион дози

Табелата подолу го покажува одговорот на оваа пресметка -

 

Стапката на пријавени херпес инфекции како несакани ефекти од вакцините против грип е 0,75 несакани дејства на 1 милион администрирани дози.

Сепак, стапката на херпес инфекции пријавени како несакани ефекти од инјекциите со Ковид-19 изнесува 31,31 несакани дејства на 1 милион администрирани дози.

Тоа е разлика од 4.075% и укажува на многу сериозен проблем. Но, кој механизам на вакцинација против Ковид-19 е одговорен за ова?

Одговорот лежи во фактот дека инјекциите на Ковид-19 предизвикуваат синдром на стекната имунодефициенција кај примателите.

 

Синдром на имунодефициенција стекната со вакцинација СИСВ или (ВАИДС)

Владите ширум светот поминаа месеци тивко објавувајќи податоци кои силно сугерираат дека инјекциите против „Ковид-19“ сериозно го оштетуваат природниот имунолошки систем и предизвикуваат нова форма на синдром на стекнат имунолошки дефицит кај примателите.

Еве пример за овие податоци од Агенцијата за здравствена безбедност на Обединетото Кралство (УКХСА).

Табелата подолу е составена од табелите за стапка на случаи во извештаите за надзор на имунизацијата на УКХСА во 3-та недела, седмата недела и неделата 13 и ги прикажува стапките на случаи на Ковид-19 на 100.000 население во невакцинираната и тривакцинираната популација во Англија.

 

Како што можете да видите од табелата погоре, стапките на случаи на 100.000 жители во текот на овие три месеци беа највисоки кај тројно вакцинираната популација, освен кај 18-29 годишниците само во извештајот за третата недела и кај лицата под 18 години на секои три месеци.

Сепак, за одбележување е брзиот пад на стапките кај невакцинираните деца во споредба со малиот пад на стапките кај вакцинираните деца.

Користејќи ги овие стапки, можеме да ја пресметаме ефикасноста на вакцината во реалниот свет користејќи ја формулата за ефикасност на Фајзер.

Стапка на невакцинирани паѓања – Стапка на вакцинирани паѓања / Стапка на невакцинирани паѓања x 100

Графиконот подолу ја покажува ефективноста на вакцината „Ковид-19“ кај тројно вакцинираната популација во Англија во извештаите за недела 3, недела 7 и недела 13 од 2022 година.

 

Како што можете да видите од табелата погоре, ефективноста на почетокот на 2022 година беше значително полоша од октомври, а до крајот на март беше уште покатастрофална.

Податоците покажуваат дека ефективноста на вакцината се намалувала од месец во месец, со најниска ефикасност забележана кај оние на возраст од 60 до 69 години, со шокантен пад од 391%. Оваа возрасна група, исто така, забележа најголем пад од -104,69% во третата недела.

Сепак, еден од најзагрижувачките падови на ефективноста на вакцините беше забележан кај 18-29-годишните, паѓајќи од +10,19% во 3-тата недела на -231% во 12-та недела во 2022 година.

Негативната ефективност на вакцината укажува на оштетување на имунолошкиот систем, бидејќи ефективноста на вакцината всушност не е мерка за ефикасноста на вакцината.

Тоа е мерка за перформансите на имунолошкиот систем на вакцинираната личност во споредба со перформансите на имунолошкиот систем на невакцинирана личност.

Вакцината за Ковид-19 има за цел да го обучи вашиот имунолошки систем да го препознае шилестиот протеин од оригиналниот вид на вирусот на Ковид-19.

Тоа го прави со инструкции на вашите клетки да произведат шилест протеин, по што вашиот имунолошки систем произведува антитела и ги запомнува да ги користи подоцна ако повторно наидете на шилестиот дел од Ковид-19 вирусот.

Но, вакцината не се задржува по завршувањето на почетната обука, дозволувајќи му на вашиот имунолошки систем да се грижи за останатото.

Значи, кога властите велат дека вакцините стануваат помалку ефикасни со текот на времето, она што навистина значаи е дека перформансите на вашиот имунолошки систем се намалуваат со текот на времето.

 

Проблемот што го гледаме во официјалните податоци е дека имунолошкиот систем не се враќа во првобитната и природна состојба.

Графиконот подолу ги прикажува перформансите на имунолошкиот систем на тројно вакцинираната популација во Англија по возрасна група во периоди од четири недели во споредба со природниот имунолошки систем на невакцинираната популација -

 

На крајот на март 2022 година, перформансите на имунолошкиот систем беа најниски кај 60-69 годишна возраст со шокантни минус 80%, но сите тројни вакцини на возраст од 30-59 години беа помеѓу минус 75% и минус 76% со перформансите на имунолошкиот систем далеку зад себе.

Дури и 18-29-годишните беа во тој опсег од минус 70% и паднаа од +11,35% перформанси на имунолошкиот систем помеѓу 51-та и недела 2-та, што значи дека го доживеаја најбрзиот пад на перформансите на имунолошкиот систем.

Ова се одрази и на смртните случаи.

Табелата подолу ги прикажува смртните случаи од Ковид-19 на 100.000 жители во Англија во март 2022 година, врз основа на податоците објавени од УКХСА.

 

Извор

Тоа значи дека ефективноста на вакцината во пракса против смрт:-

 

Сето ова укажува на синдромот на имунодефициенција стекната со вакцината против Ковид-19, што пак може да доведе до активирање на заспани херпесни инфекции, а дополнителните податоци од системот ВАЕРС на Центарот за контрола на болести го потврдуваат тоа.

Табелата подолу го покажува процентот на сите горенаведени несакани реакции поврзани со СИДА, пријавени на ВАЕРС за сите вакцини по година.

 

Педесет и еден процент од сите несакани реакции поврзани со СИДА пријавени од 2000 година се пријавени во 2021 година, а дополнителни 16% се пријавени досега во 2022 година.

Табелата подолу го прикажува бројот на стекнати имунолошки нарушувања, вклучително и СИДА, пријавени на ВАЕРС како несакани реакции на сите вакцини (вклучувајќи ги и вакцините за Ковид-19), поделени според годината во која биле пријавени или само за Ковид-19 - Вакцините.

 

Досега во 2021 и 2022 година има огромен скок во извештаите, при што огромното мнозинство се должи на инјекциите на Ковид-19.

Помеѓу 2000 и 2020 година, во просек биле пријавени 31 стекнати имунолошки нарушувања како несакани реакции на вакцина.

Вкупниот број на стекнати имунолошки нарушувања пријавени како несакани ефекти во 2021 година изнесува 386, што претставува зголемување од 1145%.

Сепак, треба да се забележи дека не се пријавени сите несакани реакции на ВАЕРС.

ЦДЦ призна дека само 1 до 10% од негативните ефекти се всушност пријавени на системот. Сепак, брилијантната анализа на д-р Џесика Роуз, го става недоволното известување на најмалку 41,3. Погледнете тука.

Графиконот подолу го прикажува бројот на вообичаени видови на рак кои обично се поврзани со СИДА, пријавени на ВАЕРС како несакани реакции на сите вакцини (вклучувајќи ги и вакцините за Ковид-19), поделени според годината во која биле пријавени, и само за вакцините за Ковид-19 .

 

Како што можете да видите, има огромен скок во извештаите во 2021 и 2022 година, при што огромното мнозинство се должи на инјекциите против „Ковид-19“.

Просечниот број на вообичаени карциноми поврзани со СИДА пријавени како негативни ефекти од вакцината помеѓу 2000 и 2020 година е 21,3.

Вкупниот број на вообичаени карциноми поврзани со СИДА пријавени како несакани ефекти во 2021 година изнесува 430, што претставува зголемување од 1919%.

Табелата подолу го прикажува бројот на инфекции/компликации со херпес пријавени на ВАЕРС како несакани реакции на сите вакцини (вклучувајќи ги и вакцините за Ковид-19), поделени според годината кога биле пријавени.

 

Претпоставуваме дека почнувате да ја гледате шемата? Уште едно огромно зголемување во 2021 и 2022 година.

Просечниот број на херпес инфекции пријавени како несакана реакција на вакцина помеѓу 2000 и 2020 година е 926.

Вкупниот број на инфекции со херпес пријавени како несакани ефекти во 2021 година изнесува 18.336. Тоа значи зголемување од 1880%.

Табелата подолу го покажува бројот на случаи на сепса пријавени на ВАЕРС како несакани реакции на сите вакцини (вклучувајќи ги и вакцините за Ковид-19) според годината кога биле пријавени и до годината кога биле пријавени.

 

Сепсата е екстремна реакција на телото на инфекција. Таа е опасна по живот. Сепса се јавува кога постоечка инфекција предизвикува верижна реакција низ телото.

Инфекциите кои водат до сепса најчесто започнуваат во белите дробови, уринарниот тракт, кожата или гастроинтестиналниот тракт.

Просечниот број на случаи на сепса пријавени како несакана реакција на вакцина помеѓу 2000 и 2020 година е 75.

Вкупниот број на случаи на сепса пријавени како несакани реакции во 2021 година изнесува 1593, што претставува зголемување за 2024%.

Ова не е ограничено само на ОК и САД. Истите модели може да се забележат и во Канада и Нов Зеланд. Постојат силни докази дека инјекциите на Ковид-19 предизвикуваат синдром на стекната имунодефициенција кај примателите.

Ова, пак, доведува до разгорување на херпес инфекции што доведува до состојби како што се сипаници, автоимуни плускавци и дисфункција на повеќе органи.

Но, властите ви кажуваат дека мајмунската сипаница е виновна за тоа, но всушност е прикривање на ефектите од оштетувањето на Ковид-19 вакцината врз природниот имунолошки систем.

Тоа го сугерираат доверливите документи на Фајзер, тоа го сугерира базата на податоци на Центрите за контрола на болести ВАЕРС, тоа го сугерираат владините податоци објавени ширум светот и тоа го сугерира оваа научна студија објавена во октомври 2021 година.

 

Извор

Сега се поставува прашањето до каде се подготвени властите да одат по ова прашање. Владата на ОК веќе „советува“ дека идентификуваните блиски контакти на „потврдени“ случаи на мајмунски сипаници треба да бидат изолирани најмалку три недели.

Дали „мајмунските сипаници“ ќе се користат како најнов изговор за дополнително туркање на драконски мерки за биосигурност и глобални претензии за моќ?

Фактот што наводната епидемија на мајмунски сипаници беше прогласена за меѓународна здравствена вонредна состојба од страна на генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Аданом Гебрејесус, кој го отфрли панелот експерти на СЗО откако тие гласаа против прогласувањето на ПХЕИЦ, значи дека наскоро ќе дознаеме.

Извор:

Official Government Documents indicate Authorities are using Monkeypox to cover up the fact the COVID-19 Vaccines cause Acquired Immune Deficiency Syndrome

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас