Алекс Њуман:: Како агендата на ОН за 2030 година го ограничува земјоделството

Војната против храната е дел од поголема војна за освојување на светот

Сега е очигледно дека ова бил намерен напад. Технократите на ОН го користат стравот за да го турнат светот кон одржлив развој, познат и како технократија.

ТН го идентификуваше интензивирањето на војната на технократијата во 2015 година и оттогаш го документира. ⁃ Уредувач на ТН

Агендата на Обединетите нации за одржлив развој до 2030 година е основа за владините политики за ограничување на земјоделството и трансформирање на системите за храна во различни делови на светот, според Алекс Њуман, наградуван меѓународен новинар кој го покрива ова прашање повеќе од една деценија. .

Агендата за 2030 година е акционен план развиен од Обединетите нации (ОН) за да се постигнат 17 цели за одржлив развој (ЦОР). Целите за одржлив развој и агендата за 2030 година беа усвоени од сите земји-членки на ОН во 2015 година.

Тогашниот генерален секретар на ОН Бан Ки-мун ја нарече агендата за 2030 година „глобална декларација за меѓузависност“ (pdf), рече Њуман во неодамнешното интервју на Crossroads на EpochTV.

„Според мене, тоа беше директен напад на нашата Декларација за независност... Наместо да бидеме независни нации, сега сите ќе бидеме меѓусебно зависни.

Агендата за 2030 година „го опфаќа секој елемент од човечкиот живот, секој елемент на економијата“, вклучително и глобалната прераспределба на богатството не само во нациите, туку и меѓу нациите, коментира Њуман.

Агендата конкретно вели дека треба да го смениме начинот на кој трошиме и произведуваме стоки“, додаде тој.

Целта број два на агендата за 2030 година конкретно се однесува на исхраната, рече Њуман.

Во септември 2021 година, Обединетите нации беа домаќини на Самитот за системи за храна, на кој беше истакната потребата да се „искористи моќта на системите за храна“ за да се постигнат сите 17 цели за одржлив развој до 2030 година, се вели во соопштението на Обединетите нации.

„Сите, секаде, мора да дејствуваат и да работат заедно за да го трансформираат начинот на кој светот произведува, троши и размислува за храната“, се вели во соопштението.

 

Стекнување на обработливо земјиште

Агендата за одржлив развој се појави во 1970-тите кога Обединетите нации се обидоа да ја дефинираат на конференцијата во 1976 година во Ванкувер, Канада. рече Њуман.

Конференцијата, првата конференција на ОН за човечки населби, позната како Хабитат I, ја усвои Декларацијата од Ванкувер (pdf), извештај кој вклучуваше препораки за земјите-членки на ОН.

Њуман цитира извадок од тој извештај:

„Земјиштето не може да се третира како обичен имот контролиран од поединци и подложен на пазарни ограничувања и неефикасност. Приватното земјиште е исто така главно средство за акумулација и концентрација на богатството и затоа придонесува за социјална неправда“.

Њуман рече дека верува оти Обединетите нации на крајот сакаат да ја прекинат приватната сопственост на земјиштето

. „Го гледаме ова низ целиот свет. Ова не се случува само во Холандија“.

Тој смета дека се води војна против земјоделците и сточарите, особено оние кои се независни или надвор од системот. „Тие сакаат да ги иселат малите земјоделци, дури и средните земјоделци, од нивната земја и да стават сè под контрола на овие - мислам дека нема друг термин за тоа - фашистичко јавно-приватно партнерство.

Њуман даде неколку примери за да ја илустрира својата поента: кинескиот режим ги принудува земјоделците да се преселат во мегаполисите, земјоделците се убиваат во Јужна Африка, а Комисијата за хартии од вредност (СЕЦ) во САД предложи ново правило со кое се забрануваат малите и средните земјоделци со кое би можеле да ги уништат.

Во март 2022 година, ДИК предложи правило кое „ќе бара од јавните компании да ги пријават своите емисии на јаглерод и други информации поврзани со климата“, како и слични информации од сите компании со кои соработуваат, се вели во соопштението на СЕЦ.

Ова би значело дека сите компании во синџирот на снабдување на котирана компанија ќе мора да ги пријават своите емисии на јаглерод и податоци поврзани со климата.

САД Сенаторите Тим Скот (Р-С.К.) и Џон Ховен (Р-НД) ги предводеа 30 пратеници кои ја повикаа ДИК да го отфрли нивниот предлог, нарекувајќи го „регулаторно пречекорување“.

Извор: Alex Newman: How UN’s 2030 Agenda Is Driving Farming Restrictions

Футв Медиа: Замислете, во иднина нема да смеете во вашата бавча да посеете и одгледувате агрокултури. Друго прашање е: Дали ќе имате природно семе, да посеете доколку превземете ризик да одговарате кривично?

Во новото нормално, се што сте имале во старото нормално е забрането!

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас