Многу лекари и нивните семејства добиваат лажни сертификати за вакцинација

Епидемиологот Пол Александар пред неколку дена запознал добар пријател, канадски педијатар кој се занимава со оваа професија веќе 35 години.

За жал, лекарот примил три инјекции против корона и за малку ќе умрел од нив.

Во болниците каде што работи, слушнал дека многу други лекари од Онтарио добиваат лажни картички за вакцинација.

Педијатарот, искрено, решил наместо лажен пасош да направи правилна вакцинација.

Тој му рекол на Александар дека во Торонто му биле понудени лажни пасоши за целото негово семејство.

Педијатарот рекол дека болниците не ја кажуваат вистината на лекарите и дека лекарите ретко читаат научни студии за да дознаат за Корона. Тие само ја следат линијата на владата, рече тој.

Докторот сега ги информира колегите за вакцината и е убеден дека таа е смртоносна.

Така, додека редовните Канаѓани го добиваат вистинската вакцина, лекарите кои знаат што се случува добиваат лажни картички за вакцинација за себе и за остатокот од нивните семејства,вели Лора-Лин Тајлер Томпсон.

Александар претходно откри дека Фајзер му понудил 1 милион долари и 50.000 долари месечно за да молчи за вакцината на Фајзер. Тој одби.

Александар е еден од ретките кој не ги прифатил парите за молчење и продолжува да зборува.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас