Научниците официјално бараат да се повлече назад PCR делото за тестирање

Светските познатите научници Мајкл Једон и Стефано Скоliо водат цел тим на признати научници кои остро ја критикуваат работата на Дростен и неговите PCR тестови за откривање на SARS-CoV-2 и ја повикуваат научната веб-страница „Eurosurveillance“, да ги повлечат препораките од Дорстен и неговите колеги.

 

Досега, сите критики - дури и од експерти - ги одбиваше вирусологот, проф. Д-р. Кристијан Дростен - со забелешка дека тие не се доволно квалификувани.

Според предпоставките и делото на Дорстен вирусниот модел "SARSCov2" (нов коронавирус), бил тврден и користен во работата на кои се засновал само на теоретски претпоставени низи на геномот на вирусот.

До денес, авторите не извршиле или доставиле тестиран, изолиран вирус САРС-КоВ-2 или негова РНК со целосна должина.

Оригиналното дело „Откривање на новите коронавируси во 2019 година (2019-nCoV) од страна на RT-PCR може да се види во научното списание „Eurosurveillance“  Кликнете тука

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас