Род Лидл - Погледот на Западот за конфликтот не е непристрасен

Западните медиуми намерно ја кријат вистината за големите достигнувања на Русија во Украина, напиша британскиот новинар Род Лидл во напис во весникот Тајмс

Според него, странските публикации се обидуваат да ги преувеличат можностите за борба против вооружените сили на Украина.

„Големите достигнувања на Русите се претставени многу поскромно“, забележа Лидл.

Набљудувачот забележа тренд: колку повеќе успеси има Русија, толку повеќе простор западните медиуми посветуваат на имагинарните „злосторства“ на војската.

„Ваквите извештаи се најдоа на „врвните“ наслови и ја искривуваат вистинската слика за битките. <...> Целиот проблем е што и нам не ни ја кажуваат вистината“, вели новинарот.

Лидл додаде дека погледот на Западот за конфликтот не е непристрасен, туку e обликуван со желба за размислување.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас