Поврзување на социјалниот кредитен систем со валутата на дигиталната централна банка

ОК (Обединетото Кралство) неодамна направи голем чекор кон воведување на социјален кредитен систем

Овој „кредитен резултат“ ќе биде поврзан со дигиталната валута на централната банка и повеќе нема да ви биде дозволено да ги користите вашите сопствени пари ако кажувате погрешни работи на социјалните мрежи.

Дистописките закони и цензурата им служат на светските владејачки класи на два начина. Тие ќе ја водат јавноста во социјален кредитен систем за кој знаеме дека ќе биде поврзан со валута целосно контролирана од естаблишментот.

 

Сè поочигледната ропска држава го стега својот стисок се повеќе и посилК

Преку амандман на предлог-законот во ОК, Лондон сака да побара од своите граѓани на сите корисници на социјалните мрежи да им биде доделен „резултат на вистината“ што ја диктира точноста на нивните објави.

Амандманот, поднесен од конзервативниот пратеник Џон Пенроуз, ќе го додаде на веќе сомнителниот нацрт-закон за безбедност на Интернет, кој има за цел да ја цензурира содржината што е „легална, но штетна“, пишува Самит Њуз.

Амандманот предвидува дека сите корисници кои објавуваат пораки „содржини генерирани од корисници“ или кои објавиле само „коментари“ или „рецензии“ треба да бидат рангирани од соодветната платформа, со оценка за нивната „историска фактичка точност“.

Правилата ќе важат за секој кој ќе добие одреден број прегледи на интернет, а тој број ќе биде поставен од британскиот регулатор за комуникации OFCOM.

„Како во некоја дистописка фикција, Пенроуз, пратеник за Вестон-супер-Маре, предложи владата да ги принуди онлајн платформите да задржат резултат за вистинитоста на една личност, врз основа на нивните минати изјави (Како нешто надвор од дистописката фикција, Пенроуз, пратеникот за Вестон-супер-Маре, предложи владата да ги принуди онлајн платформите да одржуваат оценка за тоа колку личноста е вистинита, утврдена од нивните минати изјави)“, пишува Ден Фрит.

Овој тип на контрола нема да застане на користењето на социјалните медиуми и интернетот. Тоа е бескрајно извршување на агендата за Големото обновување, во која грст луѓе ќе ги контролираат и доминираат сите други.

Слични „иницијативи“ на политичката каста треба да бидат само прашање на време за во другите држави.

Џорџ Орвел:

„Војната е мир.
Слободата е ропство.
Незнаењето е сила“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас