Свесно исценирани кризи - Крајна дестинација: Агенда 2030

Трговски војни, паѓање на берзите, зголемени купувања на државни обврзници, глобални рецесии, зголемени корпоративни профити, почеток на (масовни) отпуштања, глобална енергетска криза, колапс на криптовалути, пад на пазарите на недвижности, Пландемиja 1 (Ковид-19), Пландемиja 2 (мајмунски сипаници?), глобални карантини, владини отпуштања поради принудна експериментална „вакцинација“, зголемена инфлација, глобален недостиг, мултинационална заплетка во жешка евро-руска војна, санкции, наводен топлотен бран, широко распространети суши, прекини на електрична енергија, претстојни прекини и измачувања, глад, политички немири, состојби во немири и расни немири на улиците. Нема ниту еден ден без соодветни извештаи во печатот со високи перформанси.

А потоа, тука е зголемувањето на каматните стапки и обидот да се намали прекумерната, но намерна понуда на пари која излезе од контрола во последните децении.

Но, секојдневното лудило не завршува тука: Нови строги мерки против мајмунски сипаници бара СЗО, истата високо корумпирана продавница прогласува уште една глобална вештачки генерирана здравствена вонредна состојба.

Додадете го на ова самоуништувањето на кинеската економија во рацете на политиката на Кси „нулта-Ковид-19“, брзиот колапс на кинескиот балон со недвижности и сомнителниот статус на нејзините банки, заканите за војна против Тајван, диктаторскиот заобиколувајќи го некогаш просперитетниот слободен пазар во Хонг Конг и пристапот на затворање на вратите при спроведување на „карантините за Ковид-19“, тогаш имате одлична нација која е на работ на граѓанска војна и меѓународна војна во исто време.

Понатаму, валутите на овие болни економии ги здружуваат силите за да создадат нова глобална трговска валута во валутна војна со сегашната глобална воена валута за да се види дали може да се прошири вкупниот колапс на сите валути на целата планета, токму на време за Лансирањето на дигиталните валути на централната банка, што се совпаѓа со колапсот на многу криптовалути.

Додајте на ова десетици милиони уништени кокошки кои се изгорени за да се спречи ширењето на „птичја пандемија“. Потоа додадете горење погони за преработка на храна, само во случај планот за недостиг на санкции да не доведе доволно брзо до глад.

Потоа, погрижете се повеќето од холандските, канадските и сега ирските фармери да бидат исклучени од бизнисот за да не можат да се натпреваруваат со вашите плескавици од клонирани месни ќелии.

Исто така, ако сте успеале да ја удвоите цената на вештачкото ѓубриво, намалете ја употребата на ѓубрива за што побрзо да ги оставите без бизнис што повеќе земјоделци.

Со оглед на тоа што толку многу од овие работи одат толку лошо одеднаш, треба да се претпостави дека нашите влади, поттикнувајќи го ова со нивните затворања и строги присилни мерки, секако имаат намера да ги спротивстават луѓето од секоја нација еден против друг колку што е можно повеќе за да ги поттикнат.

Нема миротворци на двете страни. Има само омраза, обвинувања и се поотворено насилство. Веројатно е само прашање на време кога ќе се „скрши бардето.

А со оглед на кризите кои беа намерно донесени, во наши очи е посакуван процес за одредена цел: новото нормално, нов светски поредок, агенда 2030 - ист продукт, други пакувања!

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас