Извештај на СЗО: Речиси 10 милиони смртни случаи поради неуспешната политика за коронавирусот.

Една неодамнешна студија покажува алармантно намалување на просечниот животен век во неколку земји, вклучувајќи ги Австрија и Германија

Затоа, мерките за корона имаа ефект - иако поинаку од (барем веројатно) планираното. Ова го потврдува и публикацијата на СЗО, според која во светот во 2020-2021 година ќе има околу 15 милиони прекумерна смртност.

Сепак, само скоро 5,5 милиони се регистрирани од луѓе кои починале „од или со“ Корона. На мерките мора да им се припише „остатокот“ од речиси 10 милиони мртви.

Зашто: Поради плашењето луѓето не се осмелуваа да одат на лекар или во болница, честопати се откажуваа прегледи и терапии.

Извештај на СЗО: Речиси 10 милиони смртни случаи поради неуспешната политика за коронавирусот.

На 5-ти мај, СЗО објави извештај кој покажува дека речиси 10 милиони починати луѓе може да се припишат на неискажливо прекумерните мерки за корона. СЗО пишува:

 

 

 

 

 

 

„Прекумерната смртност вклучува смртни случаи директно (поради болеста) или индиректно (поради влијанието на пандемијата врз здравствените системи и општеството) поврзани со КОВИД-19. Смртните случаи кои се индиректно поврзани со КОВИД-19 се должат на други здравствени нарушувања за кои луѓето немале пристап до превенција и третман“.

 

Студија: Очекуваниот животен век драстично опадна

Тековната студија, која се појави како претходно печатење, односно сè уште не е прегледана, го проценува развојот на очекуваниот животен век во годините 2019-2021 година кај населението во САД, во три етнички групи во САД и во 19 споредбени земји - вклучително Австрија и Германија.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас