Револтираните земјоделци од Германија на пат кон Холандија

Земјоделците од Диехолц, Ротенбург, Верден, Клопенбург и Оснабрик (Германија) се собраа на изгрејсонце во четвртокот и со трактори се упатија кон граничниот премин во Хеде.

Заедно сакаат да протестираат со своите холандски колеги, кои се плашат за нивните бизниси: Холандската влада сака да парализира големи делови од земјоделството и сточарството со цел да ги намали емисиите на загадувачки материи.

Со протестно возење до Буртанж (Холандија), земјоделците од Долна Саксонија и Бремен-Германија сакаат да привлечат внимание на заканувачката ситуација

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас