Протестни немири во Панама поради поскапувањата (видеа)

Панама е на работ на колапс бидејќи населението се бунтува поради трошоците за животот

Владата се обиде да преговара нудејќи поевтино гориво, што беше одбиено од населението.

Шефот на Гунас, кој е и шеф на домородната заедница во Панама, најави дека од среда сите главни патишта во земјата би можеле да бидат целосно блокирани.

Сега не станува збор само за тековните проблеми во однос на зголемените трошоци за живот, туку и за постоечките нерешени проблеми како што се грабање земјиште, шпекулации и недостаток на правна сигурност за имотот во домородните области.

Отвори друго видео во ново прозорче

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас