СЗО планира да ја одржи пандемијата 10 години, туркајќи нови болести доколку е потребно

Глобалистите во Светската здравствена организација (СЗО) се подготвуваат да ја ослободат следната заразна болест за да го држат светот под контрола најмалку до 2030 година.

Тоа го тврди Марион Купманс, холандски виролог кој работи за СЗО. Во едно интервју, таа призна дека организацијата има 10-годишен план за кој вели дека е дизајниран да се справи со актуелната пандемија на коронавирусот во Вухан (КОВИД-19) и очекуваната втора пандемија.

„Ова е веќе некое време во 10-годишниот план на СЗО“, рече Купманс. „Овој план вели дека ќе има голема криза со заразни болести.

„Зошто СЗО има 10-годишен план кој најавува 10 години пандемии? Како можат да знаат?“, праша Дејвид Соренсен во видеото кое дава докази дека СЗО планира да ја одржи пандемијата до 2030 година.

Купманс е поранешен член на првиот тим на СЗО кој отпатува во Кина за да го проучува потеклото на Ковид-19 пандемијата.

Таа беше отстранета од групата откако на виделина излегоа извештаи за нејзините далекусежни врски со Кинеската Комунистичка партија.

Независната веб-страница за вести National Pulse ја откри улогата на Купманс во научно советодавниот панел за Центрите за контрола на болести во Гуангдонг, Кина.

„Таа советуваше за развој на лабораториски капацитет за откривање на новите заразни болести во овој регион и соработува на истражување за дешифрирање на потеклото и ширењето на вирусите во синџирот на животинско производство во овој регион“, се вели во резимето на нејзината работа за објектот управуван од Кина.

 

Бил Гејтс беше клучен во планирањето на следната пандемија

Бил Гејтс, кој собра дополнителни 50 милијарди долари богатство само од дистрибуцијата на вакцини, е дел од напорите да се подготви светот за следната пандемија.

Во интервју со либералниот комичар Стивен Колберт, Гејтс призна дека ќе има „втора пандемија“ кога светот веќе нема да биде подготвен за, како што ја нарекува, „првата пандемија“, за Ковид-19 пандемијата да прифати ограничувања.

„Повеќето од активностите што ќе ги преземеме за да се подготвиме за втората пандемија - јас ја нарекувам Пандемија 1 - се однесуваат и на активностите што треба да ги преземеме за да ја минимизираме заканата од биотероризам“, рече Гејтс.

Во друго интервју, Гејтс и неговата поранешна сопруга Мелинда дури признаа дека следната пандемија ќе го привлече вниманието на луѓето кон ширењето на болеста.

„Ќе мораме да се подготвиме за следната пандемија. Тоа овојпат ќе привлече внимание“, рече тој. И тој и Мелинда Гејтс продолжија да се смешкаат и да се смеат додека го најавуваа доаѓањето на втората пандемија.

Гејтс се подготви за пандемијата уште во 2018 година, кога рече дека глобалната пандемија е на пат и може да збрише до 30 милиони луѓе.

„Бил Гејтс во суштина е сопственик на СЗО“, коментира Соренсен. Тој додаде дека илјадници лекари и научници ширум светот се согласуваат дека пандемијата оркестрирана од СЗО и Гејтс била планирана со цел да се зголеми контролата на глобалистите врз светот и да се намали светската популација.

Погледнете го ова видео на Дејвид Соренсен како разговара за 10-годишниот план на СЗО за тековните заразни болести од 2020 до 2030 година.

Извор: naturalnews.com

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас