Глобалниот глад е неизбежен! – Случајност или план?

Со недели, медиумите и политичарите ја обвинуваат Русија дека предизвикува глобален глад и го користи гладот ​​како оружје

Русија, исто така, гледа глобална криза со глад која доаѓа до крајот на годината - но тоа го припишува на високите цени на житото и храната, кои сега се недостапни за најсиромашните земји.

До летото 2020 година, глобалната цена на пченицата беше стабилна на околу 200 долари за тон. Сега тоа е околу 450 долари за тон. Како главна причина за ова енормно поскапување, Русија ги гледа непромислените економски мерки на Соединетите Американски Држави и Европската Унија - промоцијата на зелената енергија и отфрлањето на Северниот тек 2, кои ги доведоа европските цени на гасот до невидени височини.

Ова го направи производството на ѓубрива непрофитабилно и фабриките мораа да се затворат.

Прашањето за светскиот глад одеднаш станува најважното и најалармантно прашање на глобалната агенда.

Но, кој е навистина одговорен за ова? Или има сосема друга позадина?

Светот моментално се движи кон огромен глад. Секој што мисли дека тоа се должи на неспособноста или немањето план на политичарите, се потсетува на зборовите на американскиот претседател Рузвелт, кој пред повеќе од 80 години рече:

„Во политиката ништо не се случува случајно, ако нешто се случи, можете да се обложите дека тоа беше планирано на тој начин“.

Документот Локстеп на фондацијата Рокфелер од 2010 година, кој ја предвидуваше 2,5-годишната глобална здравствена криза, ја потврди изјавата на Рузвелт.

Без разлика дали се затвора, вакцинира или воведува ограничувања за дигитален пристап, сите овие мерки беа опишани во него повеќе од десет години пред да бидат воведени.

Покрај тоа, имаше настан 201 во октомври 2019 година, деловна игра која ја води Универзитетот Џон Хопкинс, заедно со Светскиот економски форум и Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, во која беше симулирана пандемија и мерките што треба да се преземат и од страна на одговорните беа одиграни.

Очигледно не е поинаку со сегашниот глобален глад што се приближува. И за нив е спроведена деловна игра, пред 6,5 години. На 9-10 ноември 2015 година, 65 меѓународни лидери од владата и бизнисот присуствуваа на настанот Food Chain Reaction, кој симулира криза во глобалниот систем на храна, во седиштето на Светскиот фонд за дивиот свет во Вашингтон.

Сценариото е дизајнирано од група експерти од американскиот Стејт департмент, Светската банка и земјоделската компанија Каргил. Настанот беше организиран од страна на одделот на CMA корпорацијата, која работи во име на американското Министерство за домашна безбедност и Националната координативна канцеларија за помош при катастрофи.

Финансирањето го обезбедија Каргил, која контролира четвртина од американскиот извоз на жито и производителот на кондиторски производи Марс.

Целата работа беше произведена од Светскиот фонд за дивиот свет, заедно со Центарот за американски напредок, тинк-тенк основан во 2003 година од политичкиот советник на Бил Клинтон, Џон Подеста.

Предводена од лобистот Том Дешли, врвен политичар од Демократската партија, кој требаше да биде секретар за здравство во времето на Барак Обама, но не можеше да ја преземе функцијата поради нечисти финансиски зделки.

Во текот на двата дена, учесниците на состанокот реагираа на сценарио кое симулира глобална криза со храна за 2020-2030 година. Тоа беше предизвикано од: „Нестабилни цени на храната, нестабилно снабдување со храна во услови на забрзан раст на населението, брза урбанизација, тешки временски настани и социјални немири“.

Текот на кризата беше поделен на четири периоди. Првиот круг ја опфаќа 2020-2021 година, со големи суши во Северна Америка, социјални немири во Југоисточна Азија и Африка и цените на храната се зголемуваат до 262% од долгорочните просеци. Во вториот круг, од 2022 до 2024 година, ќе има големи суши во најважните области за Аграр и драматично зголемување на цената на нафтата.

Немирите и миграцијата се во пораст, како и паничното купување поради зголемената несигурност.

Цените на храната се зголемуваат од 262% на 395% од долгорочните просеци. Третиот круг, од 2024 до 2027 година, ќе забележи закрепнување на растителното производство низ поголемиот дел од светот, што ќе го намали притисокот врз пазарите.

Бидејќи изолираните суши предизвикуваат немири во Сахел, глобалните цени на храната паѓаат од 395% на 145% од долгорочните просеци. Во четвртиот круг има суши во Бразил, Кина и САД, социјални немири во Индија и протести во западноафриканските градови, како и цените на храната повторно се зголемуваат од 141% на 387% од долгорочните просеци.

Бизарно изгледа крајот на деловната игра во која покрај воведувањето данок на ЦО2, има и неочекувано високи донации од целиот свет за програмата за храна на Обединетите нации.

Како резултат на тоа: „светот е добро опремен да се справи со катастрофата во областите до кои можат да стигнат хуманитарните организации“. Колку и да звучи апсурдно сето тоа, во овој момент.

Зад терминот хуманитарни организации стојат бројни невладини организации и фондации, како што се Фондацијата Отворено општество на Џорџ Сорос, Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, Светскиот економски форум или Леб за светот на Католичката црква.

Токму овие организации растат во моќта и влијанието од ден на ден во нашево време и обезбедуваат дека кризите се систематски подготвувани и искористени за обезбедување и консолидирање на владеењето на глобалната елита, планирајќи го нивниот курс со воена прецизност која може да биде влошена, без разлика дали големи делови од човештвото се растргнати во пропаст.

Патем, веб-страницата на настанот Food Chain Reaction.org сега е избришана без да се наведат причините.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас