Претседателот на унгарскиот парламент: „Културата на смртта се шири на Запад. Европа се самоубива“

„Просперитетот, демократијата и националните држави се под закана“

По повод прославата на годишнината во градот Залакарош, претседателот на унгарскиот парламент Ковер предупреди на пропаста на Европа каква што ја знаеме од крајот на Втората светска војна:

„Во Унгарија можеме да ја видиме и европската успешна приказна која , по пеколните страдања од Втората светска војна, донесе мир, безбедност, слобода и просперитет врз основа на демократската соработка на европските национални држави. Сето ова денес е во голема опасност. Но, не смееме да дозволиме нашите успеси во Унгарија или Европа да бидат уништени“.

Војната во Украина го загрозува снабдувањето со суровини и предизвикува инфлација

Ковер зборуваше за претстојниот „Божиќ на војна низ Европа што не е доживеан уште од Втората светска војна: ладни куќи, неискажлива инфлација, затворени фабрики, социјален пад и - како резултат: немири и пресврти што им се закануваат на сите европски општества“.

 

„Култура на смртта, безбожна идеологија“

Анализата на Ковер е разочарувачка: „На Запад беснее идеолошка војна, безбожна идеологија. А културата на смртта се шири. Самоубиството на Европа се случува пред наши очи.

Но, за сè има автор: „Бриселските бирократи сакаат да ја претворат Европската унија во диктаторска империја која сака да ги укине слободните народи кои се горди на својот христијански идентитет.“ И со дистописка цел: „До сите 27 земји-членки на ЕУ и политички да ги потчини, културно понижи и економски да ги лиши нивните 447 милиони граѓани.“

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас