Што стои зад Агендата против земјоделците во Холандија

Позадината на експропријацијата на холандските земјоделци станува сè појасна: не се работи за ограничувања на азот диоксид за да се исполнат агроеколошките барања на Натура 2000!

Тоа е само изговор. Наместо тоа, тие сакаат да продолжат со изградбата на градската мрежа Тристати, мегаград од 30 милиони жители, кој ќе вклучува делови од Холандија, Белгија и Германија, Паметните граводи за ропство на Клаус Шваб.

Плановите треба да се спроведат во име на глобалистичката СЕФ и ООН.Симболот на Агендата 2030 е прикажан на веб-страницата на проектот [Линк].

Затоа, се разбира, темата „одржливост“ не треба да изостане од вообичаената фразеологија, што е само уште еден збор за Агендата 2030. Холандската метропола, која се состои од Амстердам, Ротердам, Утрехт и Хаг, треба да се спои во градската мрежа на Тристати [Линк].

 

Кои се „инвеститорите“ кои стојат зад градската мрежа на Тристати?

Т.н. Дополнително, вклучени се корпорации од повеќе милијарди долари, како што е фондот за недвижнини Cushman & Wakefield [Link] од Чикаго и CBRE [Link] од Далас, Тексас. Покрај Холандија, на градот Тристата треба да му припаднат и западниот дел на Долна Саксонија, областа Рајна и Рур во Германија и Брисел.

Граѓаните задоволни од градската мрежа на Тристата или Тризонезија, пред се холандските земјоделци, се помалку ентузијасти за неопходните присилни експропријации, како што покажуваат протестите на земјоделците во последните неколку недели.

 

www.tristatecity.nl

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас