Вештачки напумпани цени: Природниот гас е всушност на ниско ниво на цени во 2022 година

Страшната војна, пригушените цевководи и како резултат на тоа зголемување на цените. Сето ова се труби деноноќно од корпоративните систематски медиуми.

Погледнете го нашиот наслов и дозволете си да ви се каже: Сето тоа е повторно лага и кражба на народот - и повеќе од дрско.

Цената на гасот во 2005-та година беше 13,92 УСД – денес – држете се – околу 6,80 УСД.

Она што моментално си го дозволуваат производителите и трговците на гориво и енергија на сметка на народите во Европа е објавување војна на народот.

Ова џиновско лихварство,  или да речеме сомнителна измама, е толерирана од политичарите - или дури и нарачана?

Бидејќи експропријацијата на масите е во согласност со Агендата 2030 или Големото ресетирање на г-дин Клаус Шваб-(Психопат по струка). „Нема да поседувате ништо и да бидете среќни“!

Така одлучил, со поголеми шанси дека тој поседува сè, а остатокот од човештвото е прилично несреќно.

 

Цените на бензинот претходно беа двојно повисоки

Но, да се вратиме на темата: Она што го доловуваме во насловната графика и воведот не е сон. Секој од вас може да го потврди ова во која било достапна табела за цени на гас во светот (на пр. овде).

Сегашните цени на бензинот се дури и исклучително ниски во однос на претходните години. Во 2000 година и од 2003 до 2008 година, цените на бензинот беа значително повисоки од денешните.

На својот врв, во септември 2005 година, изнесуваше дури 13,92 американски долари (што е еквивалентно на 26,4 стандардни кубни метри гас, врз основа на енергетска содржина од 40 мегаџули/м³).

Никој не може да се сети дека зимата 2005/2006 година беше посебна кризна зима.

 

Падот на цените никогаш не стигнаа до потрошувачот

Значи, ако цените на бензинот денес вртоглаво растат, тоа е само затоа што експропријацијата се одвива во неверојатни размери. Развојот на цените во последните неколку месеци е исто така многу возбудлив.

Прво, многу пред почетокот на војната (крајот на февруари) имаше силно (релативно краткорочно) движење на цената нагоре. Меѓутоа, во меѓувреме, цената веќе се врати на нивото пред почетокот на војната, за потоа повторно да се зголеми. Ништо не беше пренесено на потрошувачот од падот на цената од 8,14 американски долари на 5,4 американски долари на 1-ви јуни.

Ниту еден денар. Народот треба да плати додека целата индустрија и нејзините корисници заработуваат милијарди за својот живот.

Лихварството е кривично дело. Но, јавното обвинителство не презема ништо, на политичарите не им е грижа. Кога излегувате на улица?

Како последна реченица, заради комплетност, треба да се спомене дека цените на гасот на светскиот пазар природно немаат никаква врска со состојбата со снабдувањето доколку, на пример, немаше повеќе гас поради затворени цевководи. Тогаш цената е само теоретска ако едноставно нема повеќе гас во резервоарите за складирање. Сепак, оваа ситуација сè уште не е дојдена и според тоа денешниот развој на цените нема никаква врска со тоа.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас