Студијата за рецензија потврдува:: Вакцината со гРНК го зголемува ризикот од срцеви заболувања за 4400%

Според следнава рецензирана студија, објавена на 25 јуни 2022 година во реномираното научно списание Nature, „вакцината“ Модерна го зголемува ризикот од миокардитис кај младите возрасни за 44 пати!

Резиме

Ризикот од миокардитис се зголемува една недела по вакцинацијата како и за „вакцините“ на Фајзер и Модерна

За BNT162b2 (Фајзер-Бионтех) и гРНК-1273 (Модерна), ризикот од миокардитис по гРНК "вакцинацијата" беше 8 пати и 30 пати поголем, соодветно, од оној на невакцинираните контроли.

Луѓето на возраст од 18 до 24 години имале 44 пати поголема веројатност да имаат миокардитис по „вакцината“  на Модерна.

Со „вакцинацијата“ на Фајзер, ризикот беше 13 пати поголем во споредба со истата возрасна група.

Покрај бесрамниот резултат, вреди да се забележи дека истражувачите јасно се залагаат за причинско-последична врска, која властите и корпоративните медиуми сè уште ја негираат или барем крајно ја минимизираат:

Постојат неколку фактори кои ја поддржуваат хипотезата за причинско-последична врска помеѓу изложеноста на гРНК вакцините и ризикот од миокардитис и перикардитис.

Прво, асоцијациите останаа силни дури и по разгледување на претходната историја на овие болести или неодамнешна инфекција САРС-КоВ-2 и во период кога најчестите респираторни вируси не беа широко распространети.

Второ, времето што помина помеѓу изложувањето на вакцината и хоспитализацијата беше многу кратко и за двете состојби, особено по втората доза.

Трето, во повеќето случаи, асоцијациите не опстојувале седум дена по изложувањето.

Четврто, повисокиот ризик поврзан со втората доза и вакцината гРНК-1273, која содржи повеќе гРНК, сугерира еднодествена доза.

Бидејќи беа избројани само случаи во кои беше достапна вакцинација во последните 21 дена, мораме да сметаме на значителен број непријавени случаи во оваа студија, и покрај очигледниот резултат; особено што сите случаи кои беа позитивни на САРС-КоВ-2 во последните 30 дена беа исклучени. Исклучени се и сите оние кои починале по вакцинацијата бидејќи при собирањето на податоците можеле да се земат предвид само приемите во болница.

Заклучок: Доказите се огромни. Владата и корпоративните медиуми нема да можат да ја задржат топката уште долго, бидејќи вистината продолжува да допира до повеќе луѓе и, полека, но сигурно, до корпоративната наука.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас