Комитетот од 300 и целите на камените насоки од Џорџија

Објавени на камените плочи беа геноцидни декларации дека контролата на населението наводно е неопходна бидејќи човештвото е „рак на земјата“.

Меѓу другото, камените плочи говореа дека популацијата на земјата треба трајно да се одржува под 500 милиони во „рамнотежа со природата“ .

Од моментално околу 8 милијарди луѓе, 7,5 милијарди ги гледаат „оние“ како бескорисни јадачи! Новите „10 заповеди“ беа скромно прогласени на осум јазици!

Во средата наутро во 4 часот наутро (6 јули 2022 година) беше уништен „ѓаволскиот споменик“, а само еден ден подоцна следеше уривање на структурата

Четирите впишани гранитни плочи беа подигнати во 1980 година во округот Елберт, Џорџија, во близина на она што Индијанците од Чироки тврдеа дека е „центар на земјата“.

Основачот на Си-Ен-Ен, Тед Тарнер долго време беше осомничен како еден од поддржувачите на проектот; тој е член на нео-Малтузијанскиот добар клуб, како и Рокфелерите, Блумберг, Гејтс и Сорос [Линк]. Други индикации укажуваат на врски со розекрстонците и масонството [Линк], основањето на 22 март 1980 година, исто така, сугерира вмешаност на Редот на черепот и коските (ложата број 322).

Многу поважно од се да се дознае во чие име е подигнат гранитниот споменик,  прашањето е, кое тајно друштво во моментов ја спроведува агендата што се бара во Упатството!

Какви докази има за нивното постоење? Дали ложата активно спроведува политика за намалување на населението со векови?

 

23 од 25 милиони Французи треба да умрат

Во јавната перцепција на многумина, наводната изрека на Марија Антоанета „Тогаш нека јадат торта“ ја изразува целата ароганција и одвоеност на високата класа во однос на маките на обичните луѓе пред револуцијата.

Всушност, оваа изјава, која воопшто не произлезе од неа, дури 50 години подоцна и беше ставена во уста од пропагандни причини [Линк].

За да шири незадоволство, Луј Филип II, војводата од Орлеанс, купил огромни количини жито. Филип Егалите (Филип Рамноправниот) Војводата на Орлеон гласаше за егзекуција на неговиот братучед Луј XVI, бидејќи неговата смрт и загубата на неговото семејство би го направиле следниот наследник на тронот.

Иронично, тој самиот беше гилотиниран (отсекување на главата) во 1793 година, заедно со многу други масонски членови на револуционерното благородништво кои се надеваа дека ќе имаат корист од промената на страните.

Источноиндиската компанија, исто така, имаше складирано француско жито на Каналските Острови Џерси и Гернзи, со помош на министерот Вилијам Пит, за кој Џорџ III рече дека има „најцрно срце“. Вештачки создадениот недостиг доведе до глад и револуционерно расположение.

Адвокатот Џереми Бентам работеше за британската источноиндиска компанија и ги водеше водечките фигури од Француската револуција како куклар.

Убиството на француската елита го извршија француски послушници поврзани на англиски конци од БИИК, британското Министерство за надворешни работи и разузнавачката служба под лорд Шелборн.

Патем, Бентам беше, меѓу другото, радикален поддржувач на хомосексуалноста, педофилијата и зоофилијата.

Говорите подготвени од Бентам беа преведени и транспортирани по дипломатска пошта и други средства во Париз, каде што водачите на јакобинскиот терор Жан Пол Марат, Жорж Жак Дантон и Максимилијан де Робеспјер ги одржаа своите жестоки говори.

Записите за исплатите на компанијата од Источна Индија на овие водечки Јакобинци сè уште се зачувани во Британскиот музеј.

По убиството на кралот и умерените, се разговарало за судбината на Франција. Жанбон Сент Андре побарал во пролетта 1793 година повеќе од половина Французи да бидат убиени за да се изгради модел на комунистичка република.

Тој сè уште поставуваше релативно „умерени“ барања! Максимилијан Робеспјер рече дека од 25 милиони, најдобро би било да се убие 23 милиони [Линк]!

Владеењето на теророт заврши ненадејно кога Робеспјер беше соборен и убиен за време на Термидорската реакција [Линк].

БИИК постигна убиство на меѓу 300.000 и 1,4 милиони Французи (во зависност од бројките) и траен државен удар, но за среќа нивните геноцидни планови не можеа да се спроведат во обемот што беше планиран [Линк].

 

Повеќе од 1 милион мртви - големиот ирски глад

Повеќето имаат интернализирано дека Големиот ирски глад (1845-1852) бил природна катастрофа предизвикана од лошо влијание на скапувањето на компирот и дека се одгледувала само една култура.

Најмалку 1 милион луѓе загинаа, над 1 милион емигрираа [Линк]. Според други извори, бројот на жртвите е многу поголем, околу 4 милиони [Линк]

Всушност, гладот ​​е резултат на англиската политика, 67 од 130-те полкови на британската армија биле на островот за насилно да ја отстранат храната и да се симнат за Англија. Секојдневно од островјаните се земаа околу 40-70 бродови жито, компири, говеда за колење и слично [Линк].

Економскиот советник на кралицата Викторија, Вилијам Насау Постариот, изрази разочарување поради потценувањето на гладот ​​од 1845 година, за кој рече дека „нема да убие повеќе од еден милион луѓе, а тоа едвај би било доволно за да се направи нешто“.

 

Црвените Кмери и Хенри Кисинџер

Советот за национална безбедност, предводен од Хенри Кисинџер, подготви документ во 1974 година, Меморандум за национална безбедност (NSSM) 200.

Според овој труд, растот на населението во неразвиените земји претставува закана за националната безбедност.Кисинџер е член на Комитетот на 300.

Ваквото размислување се навраќа на британската источноиндиска компанија, која, во својата моќна лудост, планираше ништо помалку од попис на богатствата на земјата.

Таа го постави Томас Малтус на чело на одделот за економија на колеџот Хејлибери за да се справи со оваа задача [Линк]. Неговата основна теза беше:

Населението, ако не се контролира, расте во геометриски сооднос. Животната состојба се зголемува само во аритметички сооднос.

Томас Малтус, Есеј за принципот на населението [Линк]

Резултирачката (сама по себе разумна идеја) дека растот на населението не треба да биде поголем од снабдувањето со храна доведе до мизантропска политика на попречување на економскиот и технолошкиот развој во сиромашните општества со цел да се спречи репродукцијата.

Малтузијанските програми на ОН се спроведуваат ширум светот, како што е политиката за едно дете тестирана во Кина, присилната стерилизација во Индија и програмите за абортус во Кина и Индија [Линк].

Најважниот придонес во подемот на Црвените Кмери беше систематската терористичка кампања на Кисинџер и Никсон против територијата на Камбоџа во 1973 година. за да се спречи Пном Пен, американските сили летаа 79.959 официјално потврдени летови со бомбардери Б-52 и Ф-111 против цели во Камбоџа и фрлија 539.129 тони експлозив.

Многу од овие бомби паднаа на најгусто населените области на Камбоџа, вклучувајќи ја и областа околу Пном Пен. Бројот на загинати предизвикани од овој геноцид се проценува на 30.000 до 500.000.

Извештаите за разорните ефекти на овој масовен терор не оставаат сомнеж дека тој го уништи поголемиот дел од општеството во Камбоџа и создаде идеални услови за понатамошно ширење на бунтот на Црвените Кмери, слично како катастрофата од Првата светска војна што го ослабна европското општество, а со тоа и ирационалистичките масовни движења на фашизмот и болшевизмот ги отвори портите.

Неподобниот комунистички диктатор на Камбоџа (1975-1979) дозволи да се нарекува „вујко секретар“, „брат број еден“ или Пол Пот. Всушност, тој беше црвен убиствен ѕвер.

Тој ги следел упатствата на Матузијанците: за да се спречи каков било развој, на античкиот цивилизиран народ каде бил прогласен „нултиот час“. Речиси сите учители, лекари, монаси, професори беа убиени на полињата за убивање како Чоенг Ек или Туол Сленг.

Целта беше општество без интелектуалци, буржоазија или технологија, кое треба да ги задоволи само основните потреби! Носењето очила често беше доволно за обвинение, вкупно 1,7 милиони луѓе беа мачени и убиени по ревијални судења.

На крајот, режимот се сврте против сопствените партиски кадри, прочистувањето на „микробите“ стана главна цел [Линк].

Гладовите во Индија се дополнителни примери за геноцидна политика во име на глобалната моќна елита. Вештачкиот недостиг на храна преку инфлација и купување на ориз имаше за цел да го ослободи капацитетот за профитабилно одгледување опиум во име на БИИК. Само годината на глад во Бенгал (1770) 10 милиони Индијци платија со својот живот.

Овој метод беше користен неколку пати во 18 и 19 век од страна на БИИК и британскиот вицекрал (Рај), како резултат на тоа загинаа околу 30 милиони [Линк].

Неодамна, во 1943 година, 3 милиони луѓе загинаа во Бенгал поради инфлација и купување храна за британската армија како намерно избрана стратегија за масовно убиство [Линк].

 

Членови на комитетот на 300

Комитетот од 300 произлезе од Британската источноиндиска компанија (ЕИЦ), основана со кралски декрет во 1600 година. Тоа беше трговско друштво кое освои делови од Индија и воспостави 200-годишно владеење на Империјата над потконтинентот.

Комитетот се нарекува и Скриена рака, илуминати или олимпијци поради нивната позиција на моќ според грчките богови [Линк].

Според Џон Колман, по смртта на кралицата Викторија во 1901 година, кралските семејства и аристократијата решиле поблиску да го вклучат финансиското благородништво во нивните кругови на моќ.

Главните и извршните тела на Илуминатите го вклучуваат Кралскиот институт за меѓународни односи (РИИИА), исто така познат како Чатам хаус, Римскиот клуб, НАТО, ООН, Тависток (контрола на однесувањето), ЦФР и Социјалистичката интернационала [Линк].

Според Дејвид Колман, прогласувањето независност на Соединетите држави од британската круна беше фарса, а Комитетот од 300 сè уште практикува де факто владеење.

Исто така, како посебна забелешка, забележете ја сличноста помеѓу ѕвездите и лентите на знамето на САД и оние на БИИК.


Знаме на Британската Источна Индиска Компанија

Американскиот народ не знае дека со нив управува со железна тупаница тајна влада, Комитетот од 300. Сè е дизајнирано да работи против американскиот народ.

На сите избори откако Калвин Кулиџ се кандидираше за Белата куќа, комитетот успеваше да постави свои агенти на клучни позиции и во политичките партии и во владата, така што не беше важно кој ќе го добие највисокото место во Белата куќа.

Џон Колман, Хиерархијата на заговорникот: Комитетот од 300 [Линик]

Валтер Ратенау беше германски Евреин кој размислуваше национално и добро ги познаваше англосаксонските кругови на моќ: тој работеше како советник на Ротшилд и на крајот стана германски министер за надворешни работи.

Бидејќи тој ги спречил намерите на западните сили Германија да остане ропска нација најмалку 100 години по Првата светска војна со наоѓање разбирање со Советскиот Сојуз (Договор Рапало), тој беше убиен во 1922 година [Линк]. Еве што имаше да каже за Комитетот од 300:

„Триста луѓе, сите што се познаваат, ја насочуваат економската судбина на континентот и бараат наследници од нивната околина. Чудните причини за овој чуден феномен, кој фрла поглед во темнината на идниот општествен развој, не се разгледуваат овде“.

Волтер Ратенау: стр. 48, Нашето потомство; Во: Нов слободен печат; Виена, 25 декември 1909 година, бр.16288

„Вистинските 300 имаат навика и претпазливост да ја негираат својата моќ. Ако им се јавиш, ќе ти кажат: ништо не знаеме; ние сме трговци како и сите други.

Моќта е во анонимноста; Познавам еден од попознатите - не меѓу најважните - кого никој никогаш не го гледа освен неговиот бербер. Познавам еден кој е речиси сиромашен и ги контролира најмоќните компании.

Познавам еден кој е можеби најбогат и чие богатство им припаѓа на неговите деца (стр.48) кој ги мрази. Неколку се со нездрав ум. Еден работи за језуитското богатство, друг е агент на Курија (curia=папските централни власти, белешка на Колман).

Сè е доверливо. Но, како што можете да видите, не е лесно да се дојде до овие луѓе на вообичаени начини. И тие го отфрлаат необичниот пат на лична жалба“.

Веројатно, Ратенау со своите изјави мислеше пред сè на оние членови на Комитетот од 300 кои вршат менаџерски функции во политиката и бизнисот за навистина моќните.

Пред повеќе од 100 години, таквите агенти на влијание сè уште мораа да практикуваат тајност. Тие треба да се разликуваат од внатрешниот круг на Комитетот, од благородничките куќи и плутократските семејства, кои имаат постојано седиште или седишта многу генерации. Сомнително е и дали денес се наведени сите членови, барем така сугерираат изјавите на Ратенау.

Во директориумот од 2010 година се наведени познати луѓе како Клаус Шваб, Ворен Бафет, гувернерите на централните банки на сите големи нации, воени офицери како Весли Кларк, научници, директори на корпорации и политичари како Бил Клинтон, Џорџ Буш, Ал Гор , Џон Кери, Хенри Кисинџер, Дејвид Камерон, Тони Блер, Јошка Фишер, Хајнц Фишер, Марио Драги, Џулио Андреоти, Силвио Белускони, Мануел Жозе Баросо, Јан Петер Балкененде, Жан Клод Јункер, Збигњев Брзензски, Микаел Горбацски и многу други [Линк].

 

Црно благородништво, високо благородништво и парично благородништво

Еден факт може да изненади некого: (почесниот) папа Бенедикт XVI. е член на Комитетот од 300! Очигледно е дека секој носител на папското достоинство автоматски станува член на комитетот. Прелатот на Опус Деи (тогаш Хавиер Ечеварија Родригез), бил или е дел од комитетот.

Семејството Колона има наследно место во комитетот и заедно со Орсини ги обезбедува кнежевските помошници (менаџери) на папскиот престол, највисокиот ранг што не-свештениците можат да го имаат во Ватикан.

Тие припаѓаат на таканареченото црно благородништво. Колона, наводно, помогнала во развојот на масонството и, според еден извор, ги контролирала педофилските мрежи, Витезите од Колумбо, мартинистичките култови, скиентологијата и националните и меѓународните картели [Линк].

Еден огран ја основа сицилијанската мафија, Коза Ностра [Линк], а друг контролира делови од корзиканската мафија [Линк].

Семејството Масимо, исто така дел од црното благородништво, е претставено со две линии: Принцот од Рокасека деи Волси Стефано Масимо и Принцот од Арсоли и Триџано, Фабрицио Масимо-Бранкачо.

Семејството Масимо тврди дека потекнува од античкото сенаторско благородништво на Генс Фабии-Максимус Gens [Линк] и се вели дека е едно од најмоќните семејства во Новиот Светски Поредок.

Тие имаат големо влијание врз Ватикан и ги контролира пеколните клубови. Семејството Масимо контролира значителни делови од организираниот криминал и пропорционално на сицилијанската и италијанско-американската мафија и албанската мафија. Масимос ја дели власта над кланот Корлеониси со семејството Риина [Линк].

Меѓу благородничките семејства, доминацијата на Виндзорите е особено впечатлива: не помалку од 10 членови на семејството се или биле дел од 300-те! Братучедот на кралицата, војводата од Кент, е на чело на Обединетата голема ложа на Англија 50 години [Линк].

Имајќи во предвид дека масонството потекнува од Кралството и дека масонството во светот е контролирано од таму, може да се претпостави дека сите водечки членови на семејството се масони.

Застапени се шефовите на сите владејачки или поранешни монархии во Европа. Хоенцолерните останаа настрана од масонството повеќе од 2-3 генерации откако беа соборени, но оттогаш се чини дека ја вратија доминантната улога во окултната пирамида на моќта [Линк].

Ото фон Хабсбург исто така беше член и во исто време шеф на супер ложата Пан Европа. Поради двојното членство, може да се претпостави дека барем некои од супер или исконските ложи се контролирани директно од Комитетот од 300.

Покрај владејачките и поранешните владејачки куќи, тука е и особено влијателниот дел од високото благородништво, како што е семејството Шварценберг, во Обединетото Кралство тоа се милијардерското семејство Гросвенор [Линк] и Ерл од Ерли.

Застапени се првите работодавци на Ротшилд, тамошните грофови на Хесен-Касел, како и петте поглавари на династијата Ротшилд [Линк]. Тука се и семејствата Рокфелер зависни од Ротшилд (три претставници), опиумската династија Сасун (две места) [Линк] и шефот на влијателната фамилија Варбург, Макс Варбург.

 

Целите на олимпијците

Главните цели на 300-те, според Колман [Линк] се: уништување на индустријализираните нации, бришење на стотици милиони „отпадни“ луѓе и отстранување на сите лидери кои застануваат на патот на нивните планови.

Целите наведени од Колман се разбира се ажурирани и изменети оттогаш, нивната агенда треба да се спроведе преку канцеларија за глобално планирање, се вели:

1) Една светска влада [Линк] и една светска религија [Линк]

2) Уништување на христијанската религија [врска]

3) Целосна контрола врз секој поединец преку: контрола на свеста, „Технотроник“ (Брезински) и постојан терор пострашен од оној во болшевичкиот Советски Сојуз [Линк]. Технотронска контрола значи вештачка забава наменета да им понуди на бесцелните маси нов „опиум за народот“. Тука спаѓаат спортски преноси, примитивна забава што го отепува умот, музика што го отепува умот и лекови кои ги спречуваат луѓето да видат што се случува околу нив.

4) Деиндустријализација: постиндустриско општество со нулти раст [Линк]. Клучен мозок на агендата за деиндустријализација беше Фридрих фон Хајек, економист управуван од Римскиот клуб и Дејвид Рокфелер, чија улога подоцна ја исполни Џефри Сакс. Оваа економија на иднината треба да ги има следните основи: 1. урбан црн пазар, 2. продавници за  „робови-работници“, 3. туризам, 4. слободни трговски зони за шпекуланти и производство на дрога и индустриски активности како и употребата на нуклеарната енергија треба да се стави крај.

5) Планови за геноцид за градовите слични на оние што ги спроведе Пол Пот во Камбоџа во име на Римскиот клуб.

6) Потиснување на сите научни идеи непожелни за оние како што се нуклеарната енергија или технологијата за нуклеарна фузија и многу други.

7) Бесплатна дрога и порнографија за дополнително деморализирање на населението.

8) Масовно намалување на населението преку ограничени војни во развиените земји и гладување во земјите во развој.

9) Деморализација на работните луѓе преку масовна невработеност според идеите на Пеколнниот огнен клуб. Како резултат на тоа, луѓето се свртуваат кон дрога и алкохол. Бунт на младите, уништување на семејството.

10) Вештачки генерирани кризи, чие управување овозможува спроведување на сопствените агенди преку методот на Хегеловата дијалектика. Тие, исто така, се вели дека доведуваат до конфузија, деморализација и апатија од премногу избори.

 

Список на членови на Комитетот на 300

Статус 2010 [Линк]

Абрамович, Роман
Акерман, Џозеф
Адеан, Едвард
Агиус, Маркус
Ахтисари, Марти
Акерсон, Даниел
Алберт II, крал на Белгија
Александар, престолонаследник на Југославија
Амато, Џулијано
Андерсон, Карл А.
Андреоти, Џулио
Ендру, војвода од Јорк
Ана, принцезата Ројал
Ансти, Ник

Еш, Тимоти Гартон
Астор, Вилијам Валдорф
Авен, Пјотр
Балкененде, Јан Петер
Балмер, Стив
Топки, Ед
Баросо, Жозе Мануел
Беатрикс, холандската кралица
Белка, Марк
Бергстен, Ц. Фред
Берлускони, Силвио
Бернејк, Бен
Бернштајн, Нилс
Бервик, Доналд
Билд, Карл
Бишоф, Сер Винфрид
Блер, Тони

Бланкфајн, Лојд
Блаватник, Леонард
Блумберг, Мајкл
Болкештајн, Фритс
Болкија, Хасанал
Бонело, Мајкл Ц
Бонино, Ема
Борен, Дејвид Л.
Борвин, војвода од Мекленбург
Бронфман, Чарлс
Бронфман, Едгар Џуниор.
Брутон, Џон
Бжежински, Збигњев
Буденберг, Робин
Бафет, Ворен
Буш, Џорџ дупло В
Камерон, Дејвид
Камила, војвотката од Корнвол
Кардосо, Фернандо Хенрике
Карингтон, Питер

Карл XVI Густаф, крал на Шведска
Карлос, војвода од Парма
Карни, Марк
Керол, Синтија
Каруана, Хаиме
Кастел, Сер Вилијам
Чан, Енсон
Чан, Маргарет
Чан, Норман
Чарлс, принцот од Велс
Шартр, Ричард
Чиаи, Стефано Деле
Чипмен, д-р Џон
Чодиев, Патох
Кристофер, принцот од Шлезвиг-Холштајн - Германија
Цичито, Фабрицио
Кларк, Весли
Кларк, Кенет
Клег, Ник
Клинтон, Бил
Коен, Аби Џозеф
Коен, Роналд
Кон, Гери
Колона ди Палијано, Маркантонио, војвода од Палијано
Константин, принцот на Холандија

Константин II, крал на Грција
Кукси, Дејвид
Кауен, Брајан
Крејвен, Сер Џон
Крокет, Ендрју
Дадуш, Ури
Д'Алоизио, Тони
Драги, Алистер
Дејвис, Сер Хауард
Девињон, Етјен
Дејвис, Дејвид
де Ротшилд, Бенџамин
де Ротшилд, Дејвид Рене
де Ротшилд, Евелин
де Ротшилд, Леополд
Деис, Џозеф
Дерипаска, Олег
Добсон, Мајкл
Драги, Марио
Ду Плесис, Јан
Дадли, Вилијам Ц.
Дујзенберг, Вим
Едвард, војводата од Кент
Едвард, Ерл од Весекс
Елизабета II, кралица на Обединетото Кралство
Елкан, Џон
Емануеле, Виторио, принцот од Неапол
Ернест Август, принцот од Хановер - Германија
Фелдштајн, Мартин
Фестинг, Метју
Фијон, Франсоа

Фишер, Хајнц
Фишер, Јошка
Фишер, Стенли
Фицџералд, Ниал
Франц, војвода од Баварија
Фридман, Михаил

Фрисо, принцот од Оринџ-Насау
Гејтс, Бил
Геидт, Кристофер
Гајтнер, Тимотеј
Џорџ Фредерик, принцот од Прусија
Гибсон-Смит, д-р Крис
Горбачов, Михаил
Гор, Ал
Готлиб, Алан
Грин, Стивен
Гринспен, Алан
Гросвенор, Џералд, 6-ти војвода од Вестминстер
Гурија, Хозе Ангел
Хејг, Вилијам
Хемптон, Сер Филип
Ханс Адам II, принцот од Лихтенштајн
Харалд V, крал на Норвешка
Харпер, Стивен
Хајзбург, Франсоа
Анри, великиот војвода од Луксембург
Хилдебранд, Филип
Хилс, Карла Андерсон
Холбрук, Ричард
Хонохан, Патрик
Хауард, Алан
Ибрагимов, Алијан
Ингвес, Стефан
Исаксон, Волтер
Хуан Карлос, крал на Шпанија
Џејкобс, Кенет М.

Јулиус, ДиАна
Јункер, Жан Клод
Кенен, Питер
Кери, Џон
Кинг, Мервин
Кинок, Гленис
Кисинџер, Хенри
Најт, Малколм
Кун, Вилијам Х. II
Кругман, Пол
Куфур, Џон
Лајоло, Џовани
Езеро, Ентони
Ламберт, Ричард
Лами, Паскал
Ландау, Жан Пјер
Лоренс, Тимотеј
Ли-Пембертон, Џејмс
Лека, престолонаследник на Албанија
Леонард, Марк
Левена, Питер
Левиев, Лев
Левит, Артур

Леви, Мајкл
Либерман, Џо
Ливингстон, Иан
Лунг, Ли Хсиен
Лоренц од Белгија, надвојводата од Австрија-Есте
Луис Алфонс, војвода од Анжу
Луис-Драјфус, Жерар
Мејбел, принцезата од Оринџ-Насау
Манделсон, Питер
Менинг, Сер Дејвид
Маргерита, надвојвотката од Австрија-Есте
Маргрете Втора, кралица на Данска
Мартинез, Гилермо Ортиз
Машкевич, Александар
Масимо, Стефано, принцот од Рокасека деи Волси
Масимо Бранкачо, Фабрицио Принцот од Арсоли и Триџано
Мекдона, Вилијам Џозеф
Мекларти, Мек
Мерш, Ив
Мајкл, принцот од Кент
Мајкл, кралот на Романија
Милибанд, Дејвид
Милибанд, Ед

Митал, Лакшми
Морено, Глен
Мориц, принц и ландграв од Хесен-Касел
Мардок, Руперт
Наполеон, Чарлс
Насер, Жак
Ниблт, Робин
Николс, Винсент
Николас, Адолфо
Ноер, Кристијан
Понуда, Семи
Огилви, Александра, Лејди Огилви
Огилви, Дејвид, 13-ти Ерл од Ерли
Олила, Јорма
Опенхајмер, Ники
Озборн, Џорџ
Оудеа, Фредерик
Паркер, Сер Џон
Патен, Крис
Пеберо, Мишел
Пени, Герет
Перес, Шимон

Филип, војвода од Единбург
Пио, Дом Дуарте, војвода од Браганца
Поел, Карл Ото
Пауел, Колин
Прохоров, Михаил
Кваден, Гај
Расмусен, Андерс Фог
Рацингер, Џозеф Алоис (папа Бенедикт XVI)
Рубен, Давид
Рубен, Симон
Родос, Вилијам Р.
Рајс, Сузан
Ричард, војводата од Глостер
Рифкинд, Сер Малколм
Ритблат, Сер Џон
Роуч, Стивен С.
Робинсон, Мери

Рокфелер, Дејвид Џуниор.
Рокфелер, Дејвид Сениор.
Рокфелер, Николас

Родригез, Хавиер Ечеварија
Рогоф, Кенет
Рот, Жан Пјер
Ротшилд, Џејкоб
Рубенштајн, Дејвид
Руби, Роберт
Русполи, Франческо, 10-ти принц од Серветери
Сафра, Џозеф
Сафра, Мојсеј
Сендс, Питер
Саркози, Никола
Сасун, Исак
Сасун, Џејмс
Соерс, Сер Роберт Џон
Скардино, Марџори
Шваб, Клаус
Шварценберг, Карел
Шварцман, Стивен А.
Шапиро, Сиднеј
Шејнвалд, Најџел
Сигизмунд, великиот војвода од Тоскана, надвојводата од Австрија
Симеон од Саксобурготски и Гота
Сноу, Олимпија
Софија, кралица на Шпанија
Сорос, Џорџ

Спектер, Арлен
Стерн, Ернест
Стивенсон, Денис
Штајер, Том
Стиглиц, Џозеф
Строс-Кан, Доминик
Строу, Џек
Сатерленд, Питер
Танер, Мери
Тедески, Еторе Готи
Томпсон, Марк
Томсон, Др. Џејмс
Титмајер, Ханс
Трише, Жан Клод

Такер, Пол
Ван Ромпуј, Херман
Велез, Алваро Урибе
Верплаец, Алфонс
Вилегер, Каспар
Владимировна, Марија, Големата војвотка на Русија
Волкер, Пол
фон Хабсбург, Ото
Вадаулах, Хасанал Болкиах Муизадин, султан од Брунеи
Вокер, Сер Дејвид
Валенберг, Џејкоб
Волш, Џон
Варбург, Макс
Вебер, Аксел Алфред

Па, Мајкл Дејвид
Велинк, Ноут
Витман, Марина фон Нојман
Вилем Александар, принц
Вилијам принцот од Велс
Вилијамс, д-р Роуан
Вилијамс, Ширли
Вилсон, Дејвид
Волфенсон, Џејмс
Волин, Нил С.

Вулф, Хари
Вулси, Р. Џејмс Џуниор.
Ворчестер, Сер Роберт
Ву, Сара
Зелик, Роберт

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас