Грузискиот претседател: ЕУ бара активно влегување во војна против Русија за кандидатски статус

Грузискиот претседател Иракли Гарибашвили во средината на јуни се закани дека „ќе ја подигне завесата и ќе каже сè“.

Причината беше тоа што ЕУ се однесуваше кон нив неправедно и се чувствуваа навредено. ЕУ барала од Грузија да формира отворен воен фронт против Русија - тоа би било поврзано со кандидатскиот статус. Безобразно обвинение - но така е испечатено во германскиот ФАЦ.

Под наслов „Зошто ЕУ ја третира Грузија поинаку“, ФАЦ (Франкфуртски Општи Весник) објави за изјавите на актуелниот грузиски премиер. Бидејќи на Грузија сè уште не и е даден кандидатски статус, туку список со барања, би се навредила земјата и народот. Како резултат на тоа, Гарибашвили сака да му „каже тајни“ на својот народ, дури и ако остана нејасно во детали кои тајни би требало да се тие.

... првичната реакција на лидерот на владејачката партија „Грузиски сон“, Иракли Кобачиџе, веќе ја покажува наметката: Грузија не го доби кандидатскиот статус „бидејќи, за разлика од Украина, па дури и од Молдавија, не беше подготвена да го направи жртви“ кои биле неопходни за ова да биде. Притоа, Кобачиџе го продолжи она што политичарите и медиумите на владејачката партија со недели го тапаа по Грузијците: Западот бараше отворање на втор фронт против Русија во Грузија како цена за кандидатскиот статус во ЕУ. Но, владата прави се за да спречи ширење на војната во Украина во Грузија.
ФАЦ, 17 јуни 2022 година

Има огромни напори на глобалистичката клика да ја вклучи Грузија повеќе во конфликтот против Русија.

 

Народот сака мир

Но, луѓето во Грузија „функционираат“, не поинаку од кое било друго место во светот. Сакаат да живеат во мир и тишина, да работат и да не живеат во постојан страв од војна. Веќе во 2008 година, земјата беше маневрирана во бесмислен конфликт со Русија, кој беше решен за неколку дена и чинеше премногу животи.

Западните дипломати ги негираат изјавите на грузиската влада цитирани погоре. Американскиот амбасадор упати наводи дека се шират руски дезинформации.

Според медиумите од западниот систем, мнозинството Грузијци сакаат да влезат во ЕУ. За очекување е дека Грузија, која дели долга граница со Русија, ќе продолжи да се подпалува.

Расположението во Грузија понекогаш е многу вжештено, луѓето се поларизирани. На парадите на Глобохомо имаше брутални немири.

Во јули 2021 година, околу 50 глобалистички новинари беа сериозно претепани, од кои еден не ги преживеа нападите. Затоа, никого не треба да го изненадува дека ќе продолжи работата на пуч или обоена револуција.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас