Африка се буди и го запре геноцидот на ѓаволската голема фарма

На 18 јуни 2022 година, Африканската коалиција за суверенитет АКС ( ASC)  ги започна своите активности за зачувување на животот и слободата во Африка

Во Африка, излезе на виделина дека СЗО, во соработка со Големата Фарма, имено Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, одиграла гнасна улога во вакцинацијата на девојчињата и жените во Кенија.

Затоа што кампањите за вакцинирање, камуфлирани на хуман начин, направија девојки и жени тајно да стерилизираат против нивна волја. Навистина ѓаволска агенда и неспособност без споредба.

Основањето на Африканската коалиција за суверенитет е отпорот против недемократското, дури и слободата и опасно по живот влијание, кое не само што го загрозува суверенитетот на Африка, туку и на сите народи.

Во овој контекст, разгледајте ги масовно штетните и смртоносни вакцини против Ковид-19 ширум светот. Овие закани се водени од Светската здравствена организација (СЗО) и пошироко од Обединетите нации и Светскиот економски форум (СЕФ).

 

На инаугуративниот настан на Африканската коалиција за суверенитет присуствуваа седумнаесет африкански академици, лекари, адвокати, активисти и новинари од Јужна Африка, Зимбабве, Уганда и Кенија, како и меѓународни сојузници и пријатели од Обединетото Кралство, САД и Швајцарија.

Оваа акција на Африканската коалиција за суверенитет не само што е импресивно будење на африканскиот дух на суверенитет, туку изгледа и ветувачка. Затоа што оди рака под рака со Алијансата за суверенитет на храната во Африка.

Ова движење има намера да го запре моделот на индустриското земјоделство промовирано од корумпирани влади, големи корпорации и „приватни“ филантропски актери.

Африканската коалиција за суверенитет верува дека заедно, ослободени од корумпираната контрола на финансиската олигархија, постои пат до здравје, лична автономија и национален суверенитет за целиот наш свет.

Некои од презентираните информативни и охрабрувачки теми се:

 • Агенда за контрола на населението: Улогата на СЗО и контрамерки
  Народот против системот: кој е СЗО во Африка? Како навистина можеме да бидеме слободни?
 • Генска терапија: Африка и светот на работ на човештвото „Верзија 2“
 • Идентификување на конфликти на интереси во СЗО. Освојувањето на глобалното здравје преку субверзија
 • Од демократија до технократија. Зошто планот на СЗО за суверенитет ќе пропадне
 • Глобализмот и една светска влада: зошто владите мора да дејствуваат сега
 • Боцвана: Студија на случај на Jab Mandates. Лекција за СЗО и Биг Фарма
 • Зошто СЗО мора да одговара за злосторства против човештвото
 • Дали КОЈ треба да игра улога во здравјето? Одговор од гледна точка на C19
 • Улогата на СЗО и Биг Фарма во Африка - Лекции за иднината на здравјето
 • Зошто Африка е важна за да се најде подобар начин за здравјето и човековите права
 • Како Африка може да ја остави СЗО да работи на здравје, мир и слобода
 • Повеќеслојна перспектива за борба против преземањето на нашето здравје од страна на СЗО
 • Критичната улога на Африка во спротивставувањето на СЗО и инвеститорите како Големата Фарма
 • Посилна улога на Африка во правото, правдата и човековите права ширум светот
 • DearGOV - Начин да се слушне нашиот глас во СЗО и Владата
 • Објаснување: африканските кралски домородни водачи се противат на СЗО и Големата Фарма

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас