Масовен протест против владата во Узбекистан

Во главните корумпирани медиуми за ова владее голем молк

Најжестоките протести што некогаш ги видела оваа земја од Централна Азија ги зафатиле сите градови во Узбекистан и се обидуваат да ги заземат зградите на локалната власт.

И овде луѓето исто така како и кај нас протестираат затоа што власта се сврте против сопствениот народ и сака да му одземе уште поголема слобода. На тирански референдум на тоталитарниот режим, Узбеците ќе го изгубат правото на самоопределување.

Звучи некако познато, нели?

Видео на следниот линк овде

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас