Протести на земјоделците: Сега стануваат и земјоделците во Германија

Тоа би можело да стане пожар: откако холандските фармери ја парализираа земјата со денови (и сега се на удар на полицијата), се повеќе и повеќе земјоделци се креваат во Германија. Најпрво во пограничните региони со Холандија, особено во Долна Саксонија, но од вчера на нозе станаа и земјоделците од Саксонија, вклучително и голем протест во Кемниц.

За недела навечер има повици на социјалните мрежи на протести насекаде по мостовите на автопатите и федералните автопати. Ако сега земјоделците во Германија се мобилизираат против владата, отпорот ќе расте и ќе има непријатни времиња за оние горе!

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас