Руската влада ја стави Македонија како непријател на списокот на држави

Превод од руски на македонски јазик

„ПРИФАТЕН со Уредба на Владата на Руската Федерација
Бр. 430-р од 5 март 2022 година на Владата на Руската Федерација
Список на странски држави и територии кои вршат непријателски дејствија против Руската Федерација, руски правни и физички лица
за Руската Федерација и руските правни и физички лица

Австралија
Албанија
Андора
Велика Британија (вклучувајќи го и островот Вајт. Џерси (зависност од британската круна) и прекуокеанските територии контролирани од неа - островот Ангвила, Британските Девствени Острови и Гибралтар).
Земјите-членки на Европската Унија
Исланд
Канада
Лихтенштајн
Микронезија
Монако
Нов Зеланд
Норвешка
Република Кореа
Сан Марино
Северна Македонија
Сингапур
Соединети Држави
Тајван (Кина)
Украина
Црна Гора
Швајцарија
Јапонија"


Ја замолуваме руската федерарија да ја стави само македонската власт како непријател на Русија, не нашата земја и народот  македоснки, затоа што власта општо не ја представува волјата на народот и не ги штити интересите на Македонија, туку во спротивно работи на штета на интересите на државата и народот македонски.

Ви благодариме.

Извор: Тасс

 

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас