Холандија - Земјоделците ја блокираат целата инфраструктура

„Нема да поседувате ништо и ќе бидете среќни“ - Клаус Шваб - Социопат.

Па како тоа?, дел по дел, салама тактика, дел по дел ви зе одзема по нешто, се додека нема да поседувате ништо.

Новиот локален закон за заштеда на ЦеО2 од 12-95% значи крај за над 30% од фармите кои државата ќе ги експроприра доколку не се откажат доброволно.

„Значењето е дека владата може да го купи земјиштето за домување за многу малку пари.

За приливот на „заменското население“ од пактот за миграција на ОН, локалното население треба да се откаже од својата земја. Ова е вистината неискажана во медиумите.

Холандските фармери стојат на патот на неограничената масовна имиграција. Со 100.000 граѓани на ЕУ кои ги спомна владата, ќе биде
а) тешко се справува со граѓаните на ЕУ и
б) мора да се очекува поголем број со оглед на амбициозните цели на ОН за населување.

Нема протест без борбен тенк! Со оглед на извештаите за зголемено полициско насилство, протестите треба да траат. Нема земјоделци, нема храна. Факт!


Исто така во Англија и Велс има протести во форма на испробана тактика „бавно возење“ по автопатиштата, која беше успешно тестирана на протестот за слободата во Канада. Илјадници цивили во автомобили и камиони протестираат против огромните поскапувања на горивото.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас