Тажен помен: Почина д-р Владимир Зеленков

Со голема тага ја објавуваме смртта на Др. Владимир „Зев“ Зеленко, познат д-р Зеленко беше лекар, научник и активист за медицински права кој ги допре животите на милиони.

Во изминатата година и половина, Зев беше отворен критичар на гРНК вакцината, укажувајќи и на нејзините сериозни несакани ефекти и на потенцијалот за менување на генетскиот код.

Тој беше особено критичен за употребата на вакцината кај деца кои сè уште не се доволно возрасни за да дадат сопствена информирана согласност и кои практично не се изложени на ризик од сериозна болест од Ковид-19.

Му благодариме на Др. Зеленко за се што направи за да даде искрена проценка на ситуацијата и да му изразиме искрено сочувство на неговото семејство.

На 28.06.2022  Др. Зеленко беше подложен на многу ризична процедура за да се обиде да го победи ракот.

Лекарите извршиле 50% од процедурата. Лекарскиот тим ја прекинал операцијата бидејќи бил изложен на ризик од срцева слабост.

Тој беше во критична состојба, интубиран на интензивна нега.

Со него беше неговата сопруга, како и неговиот драг пријател кој е покрај него уште од времето на Др. Зеленко кога стана познат во светот.

 

Оваа вест ни ги крши срцата, но др. Зеленко почина по борбата со ракот

Зев, како што беше познат, беше борец за слобода на здравјето и спаси многу животи преку неговото истражување и неговиот протокол. Тој беше голем човек.

 

Тажен помен

(Далас, Тексас) - Со голема тага ја објавуваме смртта на нашиот основач, Др. Владимир „Зев“ Зеленко познат. д-р Зеленко беше лекар, научник и активист за медицински права кој ги допре животите на милиони луѓе. Некои беа спасени од неговата улога како лекар, а повеќе беа инспирирани од неговите зборови. Неговиот „Зеленко протокол“  спаси милиони животи и му донесе номинација за Нобелова награда и восхит на американскиот претседател и други истакнати личности ширум светот.

 

Со гордост ги објавувавме неговите изјави, вестта за неговата смрт не потресе сите нас.

Се опростуваме денес од Д-р Владимир Зеленко, неговите напори, етика,  борбата за слободата и вистината нема да се заборават.

Нека почива во мир.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас