Ризикот од вакцинација со гРНК може да го надмине ризикот од хоспитализација со Ковид

Пропагандата на (западните) влади, ЕУ и СЗО сè уште ги нагласува придобивките од вакцинацијата против Ковид. И дека иако курсевите на варијантите од последните девет месеци се поблаги отколку просечен грип.

Но, без срам се тврди дека вакцината е „ефективна и безбедна“ и дека и бебињата мора да се вакцинираат –  Нема ништо точно во тоа.

Студијата штотуку објавена во Nature, насловена како Ризици специфични за возраста и полот од миокардитис и перикардитис по вакцините за гРНК против Ковид-19, покажува колку е неточно ова тврдење за универзална корист.

Студијата покажа зголемен ризик од миоперикардитис во седум дена по вакцинацијата со гРНК и кај мажите и кај жените, што беше особено висок кај мажите на возраст од 18 до 24 години. Ризикот од хоспитализација за оваа срцева состојба е веројатно поголем од ризикот од хоспитализација поради инфекција со Ковид во оваа возрасна група.

Апстрактот вели:

„Пријавени се случаи на миокардитис и перикардитис по администрацијата на вакцините со гРНК за Ковид-19. Бидејќи кампањите за вакцинација се во тек, сакавме да спроведеме сеопфатна проценка на поврзаноста по вакцината, пол и возрасни групи.

Користејќи ги податоците за отпуштање од болница и имунизација низ целата земја, ги анализиравме сите 1612 случаи на миокардитис и 1613 случаи на перикардитис што се случија во Франција во периодот од 12 мај 2021 до 31 октомври 2021 година.

Ние вршиме соодветни студии за контрола на случаи и откриваме зголемен ризик од миокардитис и перикардитис во првата недела по вакцинацијата, особено по втората доза, со прилагодени коефициенти за миокардитис од 8,1 за BNT162b2 и 30 за вакцината гРНК -1273.

Најголемите асоцијации се забележани за миокардитис по вакцинацијата со гРНК 1273 кај субјекти на возраст од 18 до 24 години. Проценките на вишокот случаи кои се припишуваат на вакцинацијата, исто така, покажуваат значителен товар на миокардитис и перикардитис кај другите возрасни групи и кај мажите и кај жените.

Да, владите треба да го заштитат своето население од ризик, но подеднакво важна е потребата за рационален третман и раслојување на ризикот меѓу групите, половите и возрастите.

Ова не се случило во Европа и на други места. Тврдењата за универзалност и безбедност што продолжуваат да се изнесуваат во медиумите и владиното рекламирање не се научно издржани.

Поентата е дека владата не треба да бара да наметнува идеологија која не е целосно поткрепена со логика, докази, научна евалуација и истражување на долгорочни исходи.

Дури и ако аргументите за јавното здравје беа валидни (што не е така), принудата, лишувањето од слобода, економската неповолност и постојаниот пропаганден притисок неизбежно доведуваат до зголемување на социјалниот стрес, со секакви последици за стапката на ментални болести, криминал.

На пример, кога алкохолот е забранет со закон, наметнувањето правна принуда, исто така, предизвикува општествена колатерална штета како што е онаа забележана за време на Прохибицијата. Алкохолот предизвикува значително повеќе смртни случаи и ги оптоварува болниците повеќе отколку што некогаш би можел корона вирусот.

Спротивно на тоа, ако образовната програма успее да ги промени лошите здравствени навики на луѓето, тоа навистина води до социјален напредок, но овој образовен аргумент пропаѓа кога владата ќе се префрли од рационално презентирање на идеи на отворена манипулација со јавното мислење преку полувистини, неосновани надежи. а политичката дволичност поминува.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/f38cde299277cbacb4d2658a576b4930_-Фаучи-и-британски-претставници-се-обвинети-за-злосторства-против-човештвото-во-тужба-пред-Меѓународниот-кривичен-суд-1440-810-c-90.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/f38cde299277cbacb4d2658a576b4930_-Фаучи-и-британски-претставници-се-обвинети-за-злосторства-против-човештвото-во-тужба-пред-Меѓународниот-кривичен-суд-1440-810-c-90@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271
Гејтс, Фаучи и британски претставници се обвинети за злосторства против човештвото во тужба пред Меѓународниот кривичен суд
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас