Студијата на ЦДЦ докажува нарушен имунолошки систем

Оваа студија спонзорирана од американската влада е експлозивна: на 13 мај беше објавена студија спроведена од истражувачи на ЦДЦ, која јасно укажува на негативен ефект на вакцинацијата против Ковид врз човечкиот имунолошки систем.

Бидејќи по пет месеци, пресметаната ефективност на вакцинацијата кај младите меѓу 12 и 15 години беше наеднаш негативна: затоа нивниот ризик од инфекција беше зголемен наместо намален.

Студијата ја испитуваше ефективноста на вакцината на „Фајзер“ против симптоматски болести „Ковид-19“ кај деца и адолесценти. Користените податоци беа од 26 декември 2021 година до 21 февруари 2022 година, кога во САД доминантна беше варијантата омикрон.

Покрај околу 74.200 тестови за Ковид од 5 до 11 години, анализирани се и околу 47.700 тестови од 12 до 15 години. Брзо опаѓање на ефективноста на вакцинацијата беше докажана во двете групи; кај помалите деца, сепак, ефективноста може да се следи само до два месеци по втората доза вакцинација.

Поинтересни се податоците од адолесцентите: ефективноста на вакцинацијата се пресметува до 8 месеци по втората доза. Следната графика ги прикажува резултатите:

BNT162b2 приспособена во 2 дози Проценета ефективност на вакцината против симптоматска инфекција САРС-КоВ-2 кај деца и адолесценти (Извор)

Овде станува јасно дека ефективноста на вакцинацијата од 5 месеци по вториот истрел е во негативен опсег - оттогаш па натаму вакцинацијата се чини дека е поврзана со зголемен ризик од симптоматски заболувања.

Ова се совпаѓа со предупредувањата на критичките експерти кои забележале нарушување на имунолошкиот систем кај бројни вакцини и со тоа зголемен ризик од заразни болести (и исто така и рак).

Научниците од американското ЦДЦ кои се одговорни за тековната студија не го признаваат овој дел од нивните резултати со критичка реченица: тие само наведуваат дека ефектот од вакцинацијата со Фајзер „веќе не е значително различен од 0 во третиот месец по втората доза“ – и ја користат оваа изјава за да рекламираат засилена вакцинација.

Сепак, ова дополнително треба да го зголеми оштетувањето на имунолошкиот систем. Дури и ако вакцинацијата треба да обезбеди привремена заштита од симптоматски инфекции со Ковид, таа не нуди никаква заштита од други (посериозни) болести.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас