Јапонските лекари го предупредуваат населението: Страшни вистини за вакцината против Ковид

Излегуваат на виделина страшни вистини за вакцината против Ковид!

Јапонските лекари го предупредуваат населението. Вакцината против Ковид го уништува имунолошкиот систем.

Проф.д-р. Вирџил Паунеску беше во право: се роди синдромот АДЕ, зависност од вакцини.

Во една статија во Меѓународен весник за вирологија, во која се цитираат и студии во реномираниот Лансет, се напаѓаат вакцините против Ковид. Вакцината го уништува имунолошкиот систем и предизвикува сериозни болести, велат јапонските лекари кои апелираат да се прекинат засилувањата. Тие, исто така, укажуваат на појавата на синдромот ADE, т.н.

Шилестите протеини поттикнати од вакцината против Ковид циркулираат во телото повеќе од четири месеци, уништувајќи се што ќе им се најде на патот, се вели во написот на Др. Кенџи Јамамото од Одделот за васкуларна хирургија во болницата Окамура Меморијал во Шизуока, Јапонија.

Намалениот имунитет кај вакцинираните лица се должи на неколку фактори. Еден од нив е Н1-метилпсевдууридин, кој се користел во овој гласник РНК за да го замени урацилот во оригиналната вирусна РНК (во генетскиот код). Овој променет шилест протеин може да предизвика активирање на регулаторните Т-клетки и да доведе до намален имунолошки одговор.

„Значи, шилестите протеини не исчезнуваат веднаш од крвотокот, туку се присутни во егзосомите и циркулираат во телото повеќе од четири месеци. Дополнително, ин виво студиите покажаа дека липидните наночестички  се акумулираат во црниот дроб, слезината, надбубрежните жлезди и јајниците.

Гласник РНК инкапсулирана во липидни наночестички, исто така, промовира многу интензивен инфламаторен одговор. На васкуларниот ендотел влијае и циркулирачкиот шилест протеин, што може да доведе до оштетување на имунолошкиот систем и надбубрежната жлезда“, се вели во написот во весникот за вирусологија.

 

Зависници од вакцини

Друг фактор во распаѓањето на имунитетот е таканареченото АДЕ (Подобрување зависно од антитела). АДЕ е синдром кој може да се појави по вакцинацијата и е намалување на способноста на телото да реагира имунолошки на некоја болест.

„Тоа е како вакцината да ве прави зависни од неа, тоа е мрзеливост на телото да произведува антитела. Антителата се врзуваат за структурата што треба да ја блокираат, но сепак се јавува инфекција.

Овие антитела можат дури и да дејствуваат како тројански коњ, а во одредени ситуации патогенот АДЕ значи дека антителата повеќе не се ефикасни и понекогаш дури и помагаат на вирусот да влезе во клетката. Како резултат на тоа, вакцинираниот може да добие потешка форма на болеста од невакцинираниот“, вели д-р. Оана Михаела Секара, медицински директор на општинската болница Онешти.

 

Инфекции надвор од контрола

Од декември 2021 година, Одделот за васкуларна хирургија во болницата Окамура Меморијал во Шизуока, Јапонија, има случаи на инфекции кои тешко се контролираат, вели д-р. Кенџи Јамамото.

Имаше неколку случаи на сомнителни инфекции поради воспаление по операција на отворено срце, кои не беа ставени под контрола дури и по неколку недели користење на сложени антибиотски режими. Пациентите покажале знаци на имунодефициенција, а биле регистрирани и смртни случаи.

Во исто време, бројни случаи на автоимуна тромботична тромбоцитопенија индуцирана од вакцината, од кои некои беа фатални, беа забележани по почетокот на кампањата за вакцинација.

Овие случаи се појавија во бранови и сè уште се нерешени и покрај преземените активности за пациентите примени на операција“, вели д-р. Кенџи Јамамото.

Тој посочува дека постои и потенцијален ризик од оштетување на органите поврзани со вакцината неоткриени со клинички знаци, особено кога станува збор за циркулаторниот систем, што може да се случи во секое време.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас