РЕПОРТАЖА: ТРАНС ДЕЦА : Колаицијата за заштита на децата го објави првиот документарен филм

Почитувани,

Коалицијата за заштита на децата го објави првиот документарен филм од серијата најавени документарци.

Ви препорачуваме да го погледнете и да го споделите со вашите роднини и пријатели, како и на вашите медиумски платформи.

Иако на прв поглед документарецот изгледа како далечна приказна за Македонија, ве уверуваме дека доколку се воведе родово сензитивно образование уште од градинка, истото ќе се случува и кај нас. Децата ќе ги збунат за својот пол, а законите ќе им забрануваат на родителите да се противат на желбите на децата и без проблем ќе им одобруваат блокатори на пубертетот и хормони.

Да се потрудиме сите заеднички да го спречиме тоа. За да го спречиме, мора и да сме соодветно информирани, а токму затоа го започнавме проектот ТРАНС (НОН) СТОП и ве замолуваме вие да го пренесете до пошироката јавност.

Првиот документарен филм може да го погледнете на следниов линк

Со почит,

Коалиција за заштита на децата

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас