Бионтех предупредува на можни несакани ефекти: Бионтех не може да ја докаже ефикасноста и безбедноста на своите вакцини

Сите вакцини против корона досега имаа само условно одобрение во ЕУ. Фармацевтската компанија Бионтех сега и призна на американската Комисија за хартиена вредност на берзата дека ефективноста на нејзината вакцина против корона можеби не е доволна за трајно одобрување:

„Можеби нема да можеме да покажеме доволна ефикасност или безбедност на нашата вакцина КОВИД-19 […] да се демонстрира со цел да се добие трајно регулаторно одобрение во Соединетите Американски Држави, Обединетото Кралство, Европската Унија или други земји каде што вакцината е одобрена за итна употреба или има одобрение за условен маркетинг“.

Групата укажа и на можни сериозни несакани ефекти. Покрај тоа, не е докажана издржливоста на имунолошката реакција. И, исто така, може да има нови „безбедносни прашања“ во иднина.

Проповедниците на вакцините, идеолозите на заговор, поборниците за задолжителна вакцинација и политичките лобисти на фармацевтската индустрија постојано ја шират својата пропаганда за прекрасната ефикасност и безбедност на вакцините.

И сега самата група Бионтех кротко објавува дека нејзините вакцини можеби никогаш нема да ги исполнат барањата за неограничено одобрување. Не може да се докаже доволен ефект, ризиците се превисоки, а несаканите ефекти премногу сериозни.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас