Меѓународен договор за пандемија: СЗО на пат кон светска влада

Едвај забележано од јавноста, преговорите за меѓународен договор за превенција и контрола на пандемии се во тек во Светската здравствена организација (СЗО) во Женева од 1 март 2022 година.

На 1 март 2022 година, во Женева започнаа првите преговори на СЗО за „Меѓународниот договор за превенција и контрола на пандемијата“, кој по завршувањето ќе биде обврзувачки за сите 194 земји-членки. Сепак, договорот има огромен потенцијал за ризик за земјите-членки. Затоа што треба да и овозможи на СЗО повеќе да не дава препораки за владите како досега, туку да носи одлуки кои се сметаат за закони и треба да стојат над уставот на поединечните земји-членки.

Проблемот овде е што СЗО веќе не е примарно финансирана од членовите, туку од приватни спонзори и фондации и затоа ги застапува и нивните интереси. Доколку дојде до договорот, СЗО може да дејствува како еден вид светска влада за време на глобална вонредна состојба без да биде демократски легитимирана на кој било начин.

Покрај здравствената заштита и управувањето со пандемијата, ова би влијаело и на политиката за животна средина и на собирањето лични податоци. За да не се изгуби секаква контрола пред глобалистите кои диктираат што да се прави со СЗО, холандскиот политичар Пепијн ван Хувелинген (ФВД) излезот го гледа во што поскоро напуштање на СЗО!

 

Проектот е исклучително опасен

Овој договор има за цел да и овозможи на СЗО повеќе да не дава препораки за владите на земјите-членки како што правеше досега, туку да носи одлуки кои треба да се сметаат за закони и дури треба да стојат над нашиот устав. „Договорот за подготвеност за пандемија“ би значел заобиколување на сите демократски институции, бидејќи самата СЗО нема демократски легитимитет. Македонските граѓани немаат влијание врз ова тело, избраната влада би била деградирана во извршна власт.

Но, она што е уште поважно: потпишувањето на договорот носи огромен ризичен потенцијал за земјите-членки. Бидејќи договорот ќе и овозможи на СЗО да им диктира какви било мерки на земјите. Единствениот услов е прво да прогласите глобална вонредна состојба. Сепак, самата СЗО одлучува што се смета за „глобална вонредна состојба“.

 

Независност изгледа поинаку

Зарем СЗО не е независна меѓународна организација која служи за доброто на луѓето? Така беше првично дизајнирана. Во меѓувреме, треба да се запрашаме дали Светската здравствена организација сè уште ги следи своите првични идеали, поточно желбите на своите донатори. Се финансира само со 20 отсто од задолжителните придонеси на земјите членки.

Останатите 80 проценти доаѓаат од донации, делумно од фондации и од фармацевтската индустрија. И од овие пари, голем дел е наменет: тоа значи дека донаторите одредуваат на што СЗО ги троши нивните пари. Независност изгледа поинаку.

Можеме да се запрашаме дали навистина се работи за здравјето на луѓето или сè повеќе за пари и контрола. Видовме дека второто играше барем главна улога во врска со свинскиот грип од 2009 година: СЗО до 2009 година ја дефинираше пандемијата на својата веб-страница како „огромен број на смртни случаи и случаи на болести“.

Кога се покажа дека свинскиот грип е крајно безопасен, овој премин одеднаш исчезна и беше доволно патогенот брзо да се прошири во најмалку два региони за да прогласи пандемија.

Истражувањето на Британскиот медицински журнал и Бирото за истражувачко новинарство сугерираше дека препораките на СЗО во тоа време биле под големо влијание на економските интереси.

Степенот до кој СЗО дејствуваше независно во тековната пандемија на корона или дали економските интереси повторно беа вклучени во нејзините значајни одлуки останува да се истражи.

 

СЗО - Тројански коњ за задолжителна вакцинација

Значи, доколку овој планиран договор стапи на сила, СЗО не само што може да прогласи пандемија поради умерено опасен вирус и да наметне строги мерки за целиот свет. Исто така, може да ја направи вакцинацијата задолжителна во сите земји-членки за која било заразна болест. Производителите на вакцини (од кои некои ја финансираат и СЗО) веројатно не би имале ништо против.

На првиот состанок на преговарачкото тело на 1 март беа поставени процедури и рокови за да се постигне глобалниот договор за подготвеност за пандемијата на вистинскиот пат.

Втората седница е предвидена да се одржи на 1 август 2022 година. Целта е договорот да стане правно обврзувачки уште во 2024 година.

Не може да биде дека организација која е зависна од фармацевтската индустрија и приватни донатори ја одредува благосостојбата на светското население. Во исто време, таквата централизирана здравствена политика нема смисла, бидејќи не може да ги земе во предвид регионалните и индивидуалните потреби и го оневозможува реагирањето на вонредна ситуација на начин специфичен за земја или регион. На крајот на краиштата, други услови за живот и условите на животната средина бараат и други мерки во случај на пандемија.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас