Компанијата Фајзер пробала да го подмити д-р Пол Александар

За 1 милион и 50.000 долари месечно требаше да престане јавно да ги критикува „вакцините“ на фармацевтската компанија

Д-р Пол Александар, канадски здравствен истражувач, беше службеник на американското Министерство за здравство и човечки услуги под администрацијата на Трамп.

Минатиот понеделник тој објави напис на неговата веб-страница Alexander Covid News за обид за поткуп од Фајзер Компанијата побара од него да престане со јавните критики за „вакцините“. За ова објави и медиумскиот портал LifeSiteNews.

Фармацевтската компанија му понудила 1 милион и 50.000 долари месечно за неговиот молк. Сепак, тој одби.

« (...) За секого има момент во животот кога одлучуваме дали да станеме или не. Парите не се клучот во животот. Постои нешто како линија на интегритет и не можете да ја поместите за пари“.

Извор и повќе

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас