Никогаш да не се заборават лицата одговорни за Ковид злосторствата

„Сето ова е дигресија. Вистинската моќ, моќта за која мора да се бориме дење и ноќе, не е моќта над нештата туку над луѓето. Како може еден човек да ја потврди својата моќ над друг? ... со тоа што ќе го натера да страда. Послушноста не е доволна. Ако тој не страда, како можеш да бидеш сигурен дека ја почитува твојата волја, а не неговата? Моќта се состои во нанесување болка и понижување. Моќта се состои во распарчување на човечкиот ум и негово спојување по желба. Гледате ли сега каков свет создаваме?

Џорџ Орвел, „1984“

„Стануваме робови во моментот кога ќе ги предадеме клучевите за целосно дефинирање на реалноста на некој друг, без разлика дали тоа е корпорација, економска теорија, политичка партија, Белата куќа, Newsworld или CNN.

 

 

Ковид-19 магично исчезна

По повеќе од две години со непрекинато бомбардирање со Ковид „вестите“ (јазикот на ѓаволот), повеќе од една недела немаше наслови. Медиумите даваат, а медиумите земаат.

Со беспрекорно бришење на „кризата со Ковид“, одговорните се обидуваат да нè натераат да заборавиме на тоа што ни направиле и на нашите семејства и на трајната штета што ја нанеле на општеството.

Сетете се на животот пред две години и замислете некој да ви каже дека „итна здравствена состојба“ ќе бара интервенција во целиот социјален и економски живот.

Имено, наредбите за јавното здравје брзо преминаа од „срамнување на кривата“ и „забавување на ширењето“ до задржување, репресија, следење контакти, социјална изолација, карантин, покривање на лицето, виртуелен домашен притвор, исто така познат на англиски јазик како „Lockdown“ (термин од област на затвор и логор за робови), а погоре пропишани експериментални инјекции.

За да не „заштитат“, владините мерки прераснаа од безопасни директиви до драконски прописи.

Ограничувањето на правото на основни економски трансакции, ограничувањето на правото на слобода на движење, ограничувањето на правото на практикување религија, суспензијата на правото на образование, негирањето на правото на егзистенција, укинувањето на правото да се бара или одбие медицинска помош, суспензија на јавни состаноци, суспензија на судењата на поротата, потиснување на правото на слобода на изразување, негирање на правото на собирање и многу повеќе станаа новите оперативни принципи на Светот на Ковид.

Започнато е формирање на полициска држава (Гестапо фашизам) за биосигурност, давајќи им на здравствените службеници и на другите овластувања да ги стават во карантин секој што се смета дека е „заразен“ или кој дури бил изложен на наводен „случај“.

Со цел ова да изгледа неопходно и прифатливо, беше извршен интензивен психолошки сеопфатен напад против нашите чувства. Ковид-19 беше прогласен за „Нова црна чума“.

„Луѓе со важни изгледи“ ни кажаа дека милиони луѓе ќе умрат, дека целата планета е во опасност, дека е потребен глобален одговор и дека сите мора да се приклучат на програмата, додека „хероите“ и „експертите“ го преземаат водството. на оваа нова глобална војна да не заштити.

Во сите медиуми, буквално во секој општествено основање и во секоја сфера од јавниот живот се повторуваат нелогични слогани насочени кон хипнотизирање на јавноста во податлива ментална состојба.

Израмнете ја кривата, Новото нормално, социјалното дистанцирање и следете ја науката станаа пароли на нацијата. Медиумите немилосрдно ја тапаа нејаснотијата во јавната психа. Оксимороните и еуфемизмите доминираа во контурите на секој дискурс „поврзан со Ковид“.

Ваквите лингвистички манипулации беа лесно асимилирани и непречено усвоени од голем дел од јавноста и станаа двојна фразеологија на ерата на Ковид.

Мантрите од ерата Ковид беа проследени со флота од психолошки збунувачки и произволни „правила“, „совети“ и „насоки“ кои беа брзо воведени, селективно спроведени и подоцна изменети.

Никој не беше поштеден.

Децата биле изложени на постојани психолошки напади, биле означени како „супер распространувачи“ и им било кажано да се држат настрана од бабите и дедовците за да не ја „убијат бабата“.

Во магла од психичка траума, сите се движеа во свет без насмевки и смеа, каде лицата беа скриени со маски и обвиени во шалови.

Овој бараж од брутални манипулации треба да нè услови да ги прифатиме тиранските барања на Новото Нормално. Емоционалната жртва што ја преземаат со предизвикувањето страв од КОВИДИОТИЗМОТ и медиумската хистерија ги остави граѓаните ментално скротени како затвореници кои молат за „излез“.

Предодредениот и единствениот „дозволен“ излез од овој вирусен кошмар бараше општеството да го прифати магичниот „лек“ на „чудотворната вакцина“. Медицинско чудо кое вети дека ќе биде толку ефикасно што ќе биде потребно од година во година.

Доколку не се прифати, ќе се спроведе.

Носењето маски стана патриотска должност. „Безбедносниот театар“ стана карактеристика на секојдневието. Масовниот масакр на политиките на Ковид е отфрлен како „колатерална штета“.

Во вревата и бесот на ова медиумско бомбардирање, се изгубија докази, набљудувања и мерења - три од најважните столбови на науката.

На нивно место дојдоа фиктивни предвидувања, компјутерски генерирани проценки или други несомнени „научни показатели“ дека болниците ќе бидат преполни, мртовечниците ќе се прелеат на улиците и на крематориумите ќе им снема гориво за отстранување на трупови.

Дури и кога директното набљудување и вистинските научни податоци покажаа дека ништо од ова не е точно, јавно-здравствениот апарат и медиумскиот џогер се погрижија јавноста да не биде изложена на овој ерес.

Дигитална завеса на масовна цензура во стилот на Мекарти се спушти на овој „храбар нов свет“ на хистерија без факти.

Ниту еден доказ не можеше да ја забави пропагандната машинерија, која непрестајно плукаше лицемерни пароли и го преувеличуваше бројот на жртвите.

Предвидениот ефект беше широко распространета паника, што доведе до колективна психоза што ја надвладеа секоја мисла.

„Немаме време!

„Мораме да дејствуваме сега!

Слушајте ги „експертите“!

„Следете ја науката!

„Немаме „луксуз“ за критичко размислување!“

И најважното:

„Секој што го оспорува „официјалниот“ наратив мора да биде осуден“.

Едноставно кажано, Ковид-19 не беше епидемиолошки настан, туку психолошка операција.

Две години подоцна, додека бирократите и политичарите ги укинуваат ограничувањата на Ковид за да ги смират растечките немири, можеме да бидеме сигурни дека ќе инсистираат да го задржат „правото“ повторно да ги воведат по своја волја.

Сè додека „новите вкусови се веднаш зад аголот“, бирократите за јавно здравје и профитерите од пандемијата можат да ја измислат следната „итна здравствена состојба“ за да наметнат дополнителни заклучувања за секој „вирусен настан“ што се усогласува со нивните политички и финансиски цели.

Додека пропагандата на Ковид исчезна, императив е да продолжиме да ја испитуваме планината од лаги и да продолжиме да ја откриваме огромната корупција што ја дефинира „ерата на Ковид“. Ова е единствениот пат до правдата и неопходен за заштита од идни епизоди на „пандемична“ хистерија.

На крајот на краиштата, не може да има целосна дебата и целосно разбирање за разорните последици од политиките на „кризата на Ковид“ без историска и современа анализа на улогата на медицинската индустрија во спроведувањето на социо-економските и политичките агенди од корист на владејачките елити.

Од клучно значење е да се разбере дека индустријата за јавно здравје сега е директно поврзана со глобалните пазари и работи врз основа на барањата на овие финансиски конгломерати. Фиктивните пандемии сега се огромни можности за инвестирање, што го зголемува богатството на милијардерите и дополнително ја консолидира нивната моќ.

Исто така, неопходно е да се сфати дека примарната цел на медицинската индустрија повеќе не е „уметноста на лекување“, туку финансиска алатка во корист на инвеститорите.

„Ние луѓето“, исто така, мора да признаеме дека медицинската индустрија сега е целосно пренаменета како казнен систем дизајниран да го обработува, дехуманизира и контролира секое лице во тој систем. Пред нашите очи видовме од прва рака како само биолошкото постоење е криминализирано од овој систем.

Магичниот чин на исчезнувањето на Ковид од медиумското внимание и перцепцијата на јавноста не се должи на медицинско чудо или на природната еволуција на вирусот што ја губи својата моќ. Тоа беше постигнато од оние кои ја фабрикуваа оваа реалност и извршија безброј злосторства, координирани во обид да исчезнат низ задната врата, да избегнат понатамошен јавен увид и да избегнат какви било правни последици.

Иако историјата на вирусот е речиси завршена, вештерството што го создало сè уште не е протерано.

Итната порака што треба да се одземе од изминатите две години е дека веќе подолго време сме подложени на тековна психолошка војна.

Ние навистина нема да победиме додека не биде широко прифатено дека медицинската слобода не е стока за која може да се преговара, контролирана од државните бирократи, политичките опортунисти или медицинскиот картел.

Ништо не се добива додека идеологијата на државата ја контролира нашата телесна автономија која треба да биде целосно отфрлена.

Оваа приказна нема да заврши се додека поединците и институциите кои ја мамеа јавноста и цензурираа и прогонуваа неистомисленици во изминатите две години не бидат повикани на јавна одговорност.

Оваа борба се уште не е завршена.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас