Отворено писмо до невакцинираните

Прво објавено од Global Research (Глоблано истражување) на 7 август 2021 година

Истражувачот на ОЦЛА Др. Денис Ранкур и неколку колеги канадски научници напишаа отворено писмо за поддршка на оние кои се одлучија против Ковид-19 вакцината.

Групата ја нагласува доброволната природа на овој медицински третман и потребата за информирана согласност и индивидуална проценка на користа и ризикот. Тие го отфрлаат притисокот што го вршат здравствените власти, вестите и социјалните мрежи и сограѓаните.

Контролата на нашиот физички интегритет може да биде последната граница во борбата за заштита на граѓанските слободи. Прочитајте го писмото подолу или како ПДФ овде.

 

 

Отворено писмо до невакцинираните

Вие не сте сами! Од 28 јули 2021 година, 29% од Канаѓаните не примиле вакцинација против Ковид-19, а дополнителни 14% примиле вакцинација. Во САД и Европската унија, помалку од половина од населението е целосно вакцинирана, па дури и во Израел, кој Фајзер го нарекува „светска лабораторија“, една третина од луѓето се целосно невакцинирани. Политичарите и медиумите зазедоа унифициран став, жртвено јагне на невакцинираните за проблемите што се појавија по осумнаесет месеци поттикнување страв и затворања. Време е да се постават работите на место.

Сосема е разумно и легитимно да се зборува против недоволно тестираните вакцини кои немаат сигурна научна основа. Имате право да го контролирате вашето тело и да одбиете медицински третман кога ќе ви одговара. Имате право да кажете „не“ кога се нарушени вашето достоинство, интегритет и телесната автономија. Тоа е твое тело и имаш право на избор. Имате право да се борите за вашите деца против нивната масовна вакцинација во училиштата.

Со право се прашувате дали е воопшто можна слободна и информирана согласност во дадените околности. Долгорочните ефекти се непознати. Трансгенерациските ефекти се непознати. Дерегулацијата на природниот имунитет предизвикана од вакцинацијата е непозната. Потенцијалната штета е непозната бидејќи извештаите за несакани настани се доцни, нецелосни и неконзистентни од земја до земја.

Тие се цел на водечките медиуми, владините кампањи за социјален инженеринг, нефер регулативи и политики, колаборационистите работодавци и толпата на социјалните медиуми.

Ви кажуваат дека проблемот сега сте вие ​​и дека светот никогаш нема да биде како порано ако не се вакцинирате.

Пропагандата ве прави жртвено јагне и ве ставаат под притисок на оние околу вас. Запомнете: со вас е се во ред.

Лажно сте обвинети дека сте фабрика за нови варијанти на САРС-КоВ-2, кога всушност, според водечките научници, вашиот природен имунолошки систем создава имунитет на повеќе компоненти на вирусот. Ова ја зголемува вашата заштита од широк спектар на варијанти на вируси и спречува понатамошно ширење на други луѓе.

Вие со право повикувате на независни, рецензирани студии кои не се финансирани од мултинационални компании за лекови. Сите рецензирани краткорочни студии за безбедност и ефикасност беа финансирани, организирани, координирани и поддржани од овие профитни компании; и ниту еден од податоците од студијата не беше објавен или достапен за истражувачите кои не работат за овие компании.

Во право сте кога ги доведувате во прашање прелиминарните резултати од студиите за вакцините. Наводните високи вредности на релативна ефективност се засноваат на мал број „инфекции“ кои се само многу нејасно утврдени. Студиите исто така не беа заслепени; Х. луѓето кои ги давале инјекциите знаеле или можеле да кажат дали ја инјектираат експерименталната вакцина или плацебото. Ова не е прифатлива научна методологија за студии за вакцини.

Во право сте во вашиот повик за разновидност на научни мислења. Како и во природата, потребна ни е поликултура на информации и нејзино толкување. А тоа во моментов го немаме. Одлуката да не се зема вакцината овозможува разумност, транспарентност и одговорност. Со право прашувате: „Што ќе се случи следно кога ќе се откажеме од власта над нашите сопствени тела?

Не плашете се. Покажувате издржливост, интегритет и решителност. Тие (невакцинираните) се здружуваат во нивните заедници, прават планови да си помагаат еден на друг и се залагаат за научна одговорност и слобода на изразување, кои се од суштинско значење за напредување на општеството. Ние сме меѓу многуте кои стојат покрај вас.

д-р Ангела Дуранте
д-р Денис Ранкурт
д-р Клаус Ринер
д-р Лоран Ледук
д-р Доналд Велш
д-р Џон Цвагстра
д-р Јан Врбик
д-р Валентина Капури

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас