5-годишно дете доживува : Вагинално крварење 10 дена по администрацијата на вакцината Фајзер

Според податоците објавени на веб-страницата ВАЕРС, 5-годишно дете од Илиноис доживеало вагинално крварење и вагинална дисфункција по првата доза на вакцината против Ковид-19 на Фајзер.

Младата девојка ја прими својата прва доза од вакцината на Фајзер (BNT162B2) на 14 јануари 2022 година во аптека. По десет дена девојчето добило крварење во пределот на гениталиите, кое било прегледано при посета на лекар.

https://twitter.com/JeanRees10/status/1497170081939398658?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1497170081939398658%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Funcutnews.ch%2Ftragisch-5-jahre-altes-kind-erleidet-10-tage-nach-verabreichung-des-impfstoffs-covid-19-von-pfizer-eine-vaginalblutung%2F

Според извештајот на ВАЕРС, 5-годишното дете немало претходни вагинални проблеми кои се развиле само по земањето на вакцината на Фајзер.

Нејзините лекари моментално го лекуваат нејзиното абнормално крварење. Нејзината медицинска историја покажува дека „немала друга вакцина во последните четири недели, немала друг лек во последните две недели, немала КОВИД пред вакцинацијата и немала познати алергии.

Детали за ВАЕРС  ID: 2108864-1:

Крвари од вагината; Ова е спонтан извештај добиен од контактибилен известувач (потрошувач или друг немедицински професионалец). 5-годишна пациентка (не бремена) прими bnt162b2 (BNT162B2) администрирана на десната рака, датум на администрација 14 јануари 2022 година 10:30 (број на лота: FL0007) на возраст од 5 години како доза 1 поединечно за Ковид- 19 Имунизација.

Релевантната медицинска историја вклучуваше: „не“ (неодредено дали е во тек). Истовремените лекови на пациентот не беа наведени. Историја на лекови вклучувајќи: Не, реакција(и): „Алергија“. Следниве информации беа пријавени: ВАГИНАЛНО КРВАРЕЊЕ (медицински значајно) почеток на 24 јануари 2022 07:00 часот, исходот непознат, опишан како „Таа крвари од вагината“.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас