Канада: Премиерот на Алберта одржа говор за СЕФ

Премиерот на канадската Алберта, Џејсон Кени, во видеото подолу вели дека Клаус Шваб му испратил примерок од неговата книга за Големото ресетирање

Кени, кој го објави видеото на социјалните мрежи кон крајот на 2020 година, го опишува Големото ресетирање како „пиња на левичарски идеи“ за помалку слобода и повеќе влада, за поголема владина интервенција, за политики што ќе доведат до масовна сиромаштија, особено енергетските политики.

Премиерот го нарече годишниот Светски економски форум „најголемиот собир на глобални лицемери во историјата“.

„Секоја година во февруари, неколку илјади супербогати - милионери, милијардери, извршни директори и политичари - летаат со стотици приватни авиони до Давос, каде што поминуваат една недела предавајќи му предавања на остатокот од светот за тоа како да го намалат нивниот јаглероден отпечаток. “, рече Кени. „Лицемерието на овие луѓе е толку големо што ни нож не може да го пресече.

https://twitter.com/backtolife_2022/status/1496420588721782784?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1496420588721782784%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Funcutnews.ch%2Fkanada-premierminister-von-alberta-ueber-das-wef%2F

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас