Во својот говор рано денес: Путин упати директен апел до вооружените сили на Украина

Рускиот претседател имаше порака до вооружените сили на Украина кога најави „специјална воена операција“ во Донбас – Тој им предложи:

▪️Вашите татковци, дедовци и прадедовци не се бореа да го одбранат нашиот заеднички дом за да можат денешните неонацисти да ја преземат власта“.

▪️Се заколнавте на верност на украинскиот народ - „не на антинародната хунта која го ограбува и ја исмева вашата земја“

▪️Путин ги повика украинските сили веднаш да го положат оружјето и да си одат дома.

▪️ Рускиот претседател увери дека сите војници на украинската армија кои ќе ја донесат оваа одлука можат непречено да ја напуштат борбената зона.

Целата одговорност за крвопролевањето ќе лежи „на совеста на владејачкиот режим во Украина“.

Извор на видеото Русија Денес

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ


Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/c76948de5125a4541372e1aa4b0bbaa9_22f4c9e95f13c5f60fbdcc4ec1d1aba5_-илјади-граѓани-во-Австралија-сега-добиваат-компензација-за-штетата-од-вакцината-Ковид-1440-810-c-90-768-c-100@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/c76948de5125a4541372e1aa4b0bbaa9_22f4c9e95f13c5f60fbdcc4ec1d1aba5_-илјади-граѓани-во-Австралија-сега-добиваат-компензација-за-штетата-од-вакцината-Ковид-1440-810-c-90-992-c-100@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/c76948de5125a4541372e1aa4b0bbaa9_22f4c9e95f13c5f60fbdcc4ec1d1aba5_-илјади-граѓани-во-Австралија-сега-добиваат-компензација-за-штетата-од-вакцината-Ковид-1440-810-c-90-1200-c-100@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271
Десетици илјади граѓани во Австралија сега добиваат компензација за штетата од вакцината Ковид

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас