Проект Веритас открива - Планирана вакцинација на годишно ниво

  • Извршниот службеник на ФДА, Кристофер Кол: „Ќе треба да добивате годишна вакцинација [вакцина против КОВИД]. Мислам дека сè уште не е официјално објавено бидејќи сè уште не сакаат да ги вознемират сите“.
  • Кол за претседателот Џо Бајден: „Бајден сака да вакцинира што повеќе луѓе“.
  • Кол за плановите да ја одобри вакцината за мали деца: „Тие нема да одобрат [итно овластување за деца на возраст под пет години]“.
  • Кол за компаниите за лекови: „Постои финансиски поттик за Фајзер и компаниите за лекови да поттикнат дополнителни вакцини“.
  • Кол за финансискиот поттик за компаниите за лекови: „Тоа ќе биде повторлив извор на приходи. Можеби на почетокот нема да биде толку многу, но тоа ќе биде повторлив прилив на приходи - ако  прими секој на кој му е потребна годишна вакцинација, тоа е периодичен прилив на приходи што влегува во нивниот бизнис“.
  • Официјална изјава на ФДА: „Лицето што наводно се гледа на видеото не работи на прашања со вакцини и не ги застапува ставовите на ФДА“.

[ВАШИНГТОН. - 15 февруари 2022 година] Шефот на Управата за храна и лекови [ФДА], Кристофер Кол, ненамерно откри дека неговата агенција ќе ја направи годишната вакцинација против Ковид-19 како норма.

Кол е извршен директор и ги води иницијативите за контрамерки на агенцијата, кои играат клучна улога во обезбедувањето на безбедноста на лековите, вакцините и другите мерки за борба против заразни болести и вируси. Откритијата ги направил на скриена камера на таен репортер од Проект Веритас.

Кол наведува за вакцинации на годишно ниво против КОВИД-19 не се веројатни - туку сигурнии. На прашањето како знае дека годишната вакцинација ќе стане норма, Кол одговара: „Од она што го слушнав, тие [ФДА] нема да ја отфрлат“.

Вакцинацијата, која е прв дел од серијата во два дела на ФДА, вклучува и цитати од Кол за финансиските стимулации што фармацевтските компании како Фајзер треба да ја одобрат вакцината за годишна употреба.

„Тоа ќе биде постојан прилив на приходи“, рече Кол на снимката од скриената камера. „На почетокот можеби нема да биде толку многу, но ќе се повторува - ако успеат - ако се погрижат секое лице што треба да се вакцинира, да се вакцинира на годишно ниво, тогаш тоа е периодичен прилив на приходи што оди во нивниот бизнис.

Можеби најексплозивниот дел од снимката е моментот кога Кол нескромно дискутира за импликациите на овластувањето за итна употреба за надминување на регулаторните грижи за давање вакцини на децата.

„Сите тие се одобрени со итна дозвола бидејќи не е толку рестриктивна како некои други дозволи“, рече Кол на прашањето дали верува дека „навистина има итен случај за децата“.

Кол, кој тврди дека неговата улога во ФДА е да обезбеди дека агенцијата користи рамка за безбедност, безбедност и ефективност како дел од нејзиниот протокол за подготвеност и одговор, конкретно наведе загриженост за „долгорочните ефекти, особено кај помладите луѓе“.

 

За Проект Веритас

Џејмс О'Киф го основа Проект Веритас во 2010 година како непрофитен новинарски бизнис за да продолжи со неговото тајно известување. Денес, Проект Веритас истражува и разоткрива корупција, нечесност, самозалажување, трошење, измама и други неправилности во јавните и приватните институции за да постигне поетичко и потранспарентно општество и да се вклучи во судски спорови за: Заштита на човековите и граѓанските права како што е загарантирана со закон заштитата , да ги брани и прошири, особено, правата од Првиот амандман, вклучително и промовирање на слободната размена на идеи во дигиталниот свет; да се бори и да ја победи цензурата на секоја идеологија; промовираат вистинито известување; и да ги брани прашањата за слободата на говорот и здружувањето, вклучително и правото на анонимност.

О'Киф служи како извршен директор и претседател на Одборот за да може да продолжи да ги води и подучува своите колеги новинари и да ја штити и негува културата на Проект Веритас.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас