Премиерот на Онтарио го растури „суровиот владетел“ Трудо

Не е важно дали сте имале една или десет дози, секогаш можете да добиете Ковид, рече премиерот на Онтарио Даг Форд на прес-конференција во вторникот.

„Видете го премиерот, тој е вакциниран три пати. Познавам стотици луѓе кои добија Корона со три инјекции“.

Мораме да научиме да живееме со тоа и да продолжиме со нашите животи, нагласи Форд.Се обложувам дека сите луѓе овде не сакаат повеќе да ги носат тие проклети маски за лице, рече тој. „Сите сакаат да се вратат во нормала“.

И сите - вклучително и јас - познаваат луѓе кои се невакцинирани, рече премиерот. „Има вредни луѓе кои не веруваат во тоа, а тоа е нивен избор. Се работи за демократија и слободи. Како влада, мразам да им кажувам на луѓето што да прават. Треба да ги заштитиме работните места“.

„Сите завршија со тоа“, рече Форд. „Завршивме со тоа. Да продолжиме. Повеќе од две години ги почитуваме правилата. Светот заврши со тоа“.

Претседателот на ФВД, Тиери Бодет, одговара: „Во Канада, премиерот на провинцијата Онтарио ненадејно ја урива куќата од карти на Трудо. Дали можеби суровиот владетел Трудо сега конечно отиде предалеку и мора конечно да се повлече? Каква победа би било тоа!“

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас