11-годишно дете почина 3 недели по вакцината на Фајзер

Здраво 11-годишно момче од Бразил почина само три недели по неговата прва доза од вакцината на Фајзер

Луиз Гилхерме, жител на Јуиз де Фора, ја примил вакцината на 21 јануари и набргу потоа почнал да чувствува отежнато дишење.

18 дена по неговата прва вакцинација, на 8-ми февруари, Луиз почнал да страда од симптоми на грип и бил однесен во здравствениот центар во Санта Сесилија од неговата баба.

Во болницата му била извршена брза проверка на КОВИД и бил позитивен. Здравствените работници му препишале лекови за симптомите на грип и тој бил пуштен дома. Меѓутоа, неговата исцрпеност била толку тешка што морал да биде однесен дома.

Откако се вратил дома, Луиз се одморил и следниот ден бил пронајден мртов од неговата баба. Во неговата потврда за смрт е наведено дека тој починал како последица на „инфекција со коронавирус“.

Еден член на семејството рече:

Тој немаше коморбидитети. Беше многу активен и секогаш играше на улица. Речиси никогаш немал грип.

Луиз ја примил својата прва доза од вакцината на Фајзер на 21 јануари, но досега не е утврдена врска помеѓу неговата ненадејна смрт и вакцинацијата.

„Една доза од вакцината заштитува малку. Со втората доза ефективноста на вакцината е поголема. Во овој момент на пандемијата важно е да се продолжи со користење на маската и да се следат сите протоколи за проширување на заштитата“, предупредува докторот“.

Според професор по педијатрија на УФМЦ (Федерален универзитет во Минас Жераис), Луиз се сметал за „невакциниран“ бидејќи примил само една вакцина..

Градоначалникот на Јуис де Фора во изјавата рече дека наредил истрага за смртта.

Извор

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/17d21f9c6c0a8c2061ea3626d0b4be0c_-Кох-Меу-Службеник-на-Министерството-за-здравство-на-Малезија-почина-8-дена-по-засилувачката-вакцина-на-Фајзер-1440-810-c-90@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271
Чаи Кох Меу Службеник на Министерството за здравство на Малезија почина 8 дена по засилувачката вакцина на Фајзер
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас