Вакцината против мали сипаници го предизвикала СИДА вирусот

Историјата се повторува

На 11 мај 1987 година, лондонскиот Тајмс објави експлозивен напис со наслов „Вакцината против мали сипаници го предизвикала СИДА вирусот“.

Се претпоставува дека СЗО (Светската здравствена организација) спонзорирана програма за вакцина против сипаници е одговорна за ширењето на СИДА-та во Африка.

Скоро 100 милиони Африканци кои живеат во Централна Африка се вакцинирани од СЗО (Светска здравствена организација). Вакцината е обвинета за будење на „заспаната“ вирусна инфекција на СИДА на континентот.

Советник на СЗО призна: „Сега верувам дека теоријата за вакцина против сипаници е објаснување за експлозијата на СИДА-та“.

Д-р Роберт Гало, ко-откривач на ХИВ, изјави за Тајмс: „Врската помеѓу програмата на СЗО и епидемијата е интересна и важна хипотеза.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас