Норвешка ја укина последната Ковид мерка - Условот за носење маска

По силното олеснување пред речиси две недели, повеќето други ограничувања во скандинавската земја сега веќе не се применуваат, вклучително и обврската за носење маска и правилото за растојание од еден метар.

„Растојанието меѓу нас повеќе не е потребно“, рече премиерот Јонас Гар Шторе во саботата во Осло.

Како симбол на укинувањето на условот за маска, тој ја ставил заштитата за устата и носот во внатрешниот џеб на јакната.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас