Засилувачките вакцинации“ доведуваат до „ВАИДС“

Одговорот на фармацевтската индустрија и режимот на короната дојдоа веднаш со засилените вакцини (кои наскоро ќе се должат на секои три месеци?). Но, тие имаат поголема веројатност да дејствуваат како забрзувачи на пожарот отколку како помагала за телото, како што сега мораше да признае Европската агенција за лекови (ЕМА).

 

Имунолошкиот систем „преоптоварен“ од честите вакцини

Мислењето дека постојаното „засилување“ со вакцините против Ковид е контрапродуктивно и нецелисходно, во меѓувреме тоа стигна до корпоративните медиуми. ЕМА сега исто така ги тера луѓето да седнат и да обрнат внимание во овој поглед.

На прес-конференцијата што се одржа на 11 јануари беше критикувано дека засилувачката вакцинација, која може да се дава на секои четири месеци (!), „го преоптоварува имунолошкиот систем.

Ова предупредување дојде од раководителот на стратегијата за вакцини во Европската агенција за лекови, Марко Кавалери, бидејќи некои земји ја разгледуваат можноста на луѓето да им понудат втор засилувач за да обезбедат дополнителна „заштита“ од зголемените инфекции со омикрон:

Треба да внимаваме да не го преоптоваруваме имунолошкиот систем со повторувачки вакцини.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=j6Ia9pR-iJ8&feature=emb_title

Сомнителна е и изјавата: „Постои ризик од замор на населението“. Што значи тоа? Дека луѓето се уморни од добивање нови вакцини или дека луѓето добиваат синдром на хроничен замор, кој може да се случи по премногу вакцинации за краток временски период?

 

Вакцинации против Ковид-19 и ХИВ

Она што ЕМА индиректно го адресира овде е таканаречениот синдром на стекнат имунолошки дефицит со вакцина (ВАИДС). Истражувачите и лекарите во Шведска, кои испитувале луѓе невакцинирани и вакцинирани, го докажале тоа дури неодамна.

Студијата ова го нарече „имуна ерозија“ или „стекнат имунолошки дефицит“. Според истражувачите, ова ја објаснува зголемената инциденца на воспаление на срцевиот мускул и други болести по вакцинацијата, кои или побрзо доведуваат до смрт или побавно доведуваат до хронични заболувања.

Научниците, како што е неодамна починатиот добитник на Нобеловата награда, откривач на ХИВ вирусот и критичар на вакцинациите против корона, Лук Монтание, постојано истакнуваа дека вакцините за Ковид-19 ви даваат болест слична на СИДА и исто така масовно го зголемуваат ризикот да бидете ХИВ позитивни. .

Некои од вакцините за Ковид19 кои моментално се тестираат може да го зголемат ризикот од ХИВ инфекција, неодамна предупредија група на истражувачи во медицинското списание Лансет.

Ова уште еднаш е предизвикано од шилестиот протеин во вакцината, што доведува до општа имуносупресија.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас