Нов комунистички договор на СЗО за превенција од пандемија

Заканувачки нов договор на СЗО за превенција на пандемијата за да се заобиколат националните устави

По пандемијата е пред пандемијата

Ќе стои над националните устави: СЗО воспоставува глобален договор за „подготвеност за пандемија“!

Колку и да се поздрави крајот на ограничувањата за корона во многу земји, не треба да се залажува фактот дека глобалното преструктуирање според спецификациите на „Големото ресетирање“ сè уште се гради во позадина. И тоа со полна брзина.

Новиот договор, претставен во декември 2021 година, кој го проширува оригиналниот договор од 2005 година, доколку биде усвоен од земјите-членки, значи дека уставот на СЗО (според член 9) ќе има предност над уставот на одделни земји во случај на природни катастрофи или пандемии. .

„Ќе има и други пандемии и други големи здравствени итни случаи. Прашањето не е дали, туку кога. Колективно, мора да бидеме подобро подготвени да предвидуваме, спречиме, откриваме, проценуваме и ефективно реагираме на пандемии на високо координиран начин. За таа цел, ние веруваме дека нациите треба да работат заедно кон нов меѓународен договор за подготвеност и одговор за пандемијата“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас