Здрав татко на две деца добива опасна сериозна штета од вакцината

На таткото на две деца од Канада му бил дијагностициран Гилен-Баре синдромот минатата година по неговата прва доза на вакцина против Ковид-19 на АстраЗенека

Рос Вајтман од Лејк Кантри, Б.Ц., не можел да оди откако бил вакциниран и не добил ослободување од терапевтска употреба, иако бил парализиран по вакцинацијата.

На Рос Вајтман му бил дијагностициран Гилен-Баре синдромот веднаш по неговата прва доза на вакцината за Ковид-19 на АстраЗенека.

Вајтман ја примил својата прва доза од вакцината против КОВИД-19 на АстраЗенека во април 2021 година. Неколку дена по вакцинацијата, тој развил мачна болка во грбот. Подоцна доживеал трнење на страната на лицето, кое преминало во парализа од половината надолу. Поради тоа, тој повеќе не можел да оди.

Веднаш силно ме погоди. Бев парализиран од половината надолу, целосна парализа на лицето. Имав проблеми со џвакањето и голтањето.

Вајтман бил однесен во болница, каде што лекарите му дијагностицирале Гилен-Баре синдром (ГБС), состојба која влијае на нервниот систем. Во болница поминал вкупно два месеци.

Иако тој имал сериозна несакана реакција на вакцината на АстраЗенека, медицински експерт кој го разгледувал случајот на Вајтман изјавил дека тој не ги исполнува условите за ослободување од вакцината бидејќи не може да се докаже дека неговата дијагноза ГБС била предизвикана од вакцината. За работите да бидат уште полоши, тогаш му била препишана втора доза од вакцината на Фајзер или Модерна.

Вајтман моментално е на физикална терапија за да си ја врати подвижноста и тежината. До денес, тој не добил поддршка од канадската програма за поддршка при повреди од вакцини (ВИСП).

Програмата, која започна во јуни 2021 година, на семејствата им нуди компензација за изгубени плати, повреди и смртни случаи по вакцинирањето. Секоја апликација се разгледува од медицински панел.

Случајот на Вајтман е проследен до различни експерти.

Поради неговата состојба и статусот на вакцинација, тој поминува многу време сам додека чека.

Не можам повеќе да ги гледам децата како играат бејзбол, не можам да ги гледам повеќе како одат на лизгање. Можеби сум малку уморен затоа што е тоа неделно, но сигурно ме боли.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас