Повеќе деца умираат од комунистичката вакцина отколку од Ковид!

Истражувачкиот репортер открива шокантни податоци!

Додека во повеќето земји се уште се зборува за детска вакцинација, податоците од САД и Велика Британија ги докажуваат нивните фатални последици!

На ТВ каналот „ОАН“, истражувачкиот новинар Пирсон Шарп објаснува, користејќи официјални податоци на британскиот статистички институт „ОНС“, дека децата на возраст од десет до 14 години кои биле двапати вакцинирани имаат 52 пати поголем ризик од смрт отколку невакцинираните. деца.

Во САД, обемот е исто така поразителен. Како основа за пресметките, известувачот го користи системот „ВАЕРС“, официјалниот систем за пријавување несакани ефекти од вакцината во Соединетите држави.

Според Шарп, речиси 2,3 милиони смртни случаи може да се претпостават само во САД во врска со инјекциите на Ковид. Има 1.300 смртни случаи кај деца! Таканаречените вакцини би предизвикале речиси двојно повеќе смртни случаи кај децата од самиот вирус.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас