Мрачните визии на Милхиасл - кои беа неговите пророштва за 2022?

Пред повеќе од 250 години, се вели дека германецот Милхиасл ја предвидел Третата светска војна, нејзиното времетраење и текот

Мрачните визии на баварскиот Нострадамус и денес се во главите на луѓето.

Милхиасл - познатиот шумски пророк

Пророштвата на Милхиасл ги допреа луѓето толку многу што неговите цитати се пренесуваа од една генерација на друга. Пророштвата секогаш завршувале со реченицата: „Никој не сака да верува.“ Историски не е докажано дали гледачот навистина живеел, но се смета за крајно веројатно. Кој беше мистериозниот Милхиасл? Дали навистина имал втор поглед и колку се веродостојни неговите предвидувања?

Кога живееше чудниот човек од шумата?

Многумина во Баварската шума ги знаат пророштвата на Милхиасл. Се вели дека многу од сугестивните предвидувања за последното време навистина се оствариле. Се верува дека вистинското име било Матеус Ланг и е роден на 16 септември 1753 година во Апоиг во Баварската шума. Денес местото припаѓа на општината Хундердорф во областа Штраубинг-Боген.

Според традицијата, синот на воденичарот работел во манастирот Виндберг и се преселувал од место до место за да ги одржува водениците. Легендарниот пророк имал осум деца со сопругата и се вели дека умрел во 1805 година.

Откако се скарал со каноните на манастирот, Милхиасл бил протеран. Неговите очи биле многу јасни и блескави бели. Луѓето го сфатија ова како знак на неговата моќ на виденија. Милхиасл често престојувал во Цвизел, но веројатно поголемиот дел од својот живот го поминал во Рабенштајн.

Покрај Матеус Ланг од Хундердорф, во областа во исто време живеел и шумскиот овчар Матијас Стормбергер, кој се вели дека имал и способности за виденија. .Милхиасл речиси немал контакт со други луѓе и бил ексцентрик кој главно живеел во шума.

Затоа, и во алузија на Баварската шума, тој е познат и како шумски пророк или баварски Нострадамус. За да ги продлабочи своите визии, Милхиасл сакал да се качува на планина и ги пренесувал своите мистични изреки како во делириум.

Кои пророштва на Милхиасл постојат?

Пророштвата на Милхиасл се полни со симболика и дозволуваат сложени толкувања. Познатото пророштво на баварецот Нострадамус е: „Ќе идам и како мртов кај вас!“

Кога Милхиасл умрел и погребната кола возела над дводушниот дождовен мост, се вели дека ковчегот паднал поради скршена осовина. Капакот на ковчегот потоа се олабавил и едната рака на Милхиасл покажала кон небото.

Но, пророштвата на Милхиасл веќе имаа врска со далечната иднина.

Некои од неговите пророштва изгледаат изненадувачки точни.

Се вели дека шумскиот пророк ја предвидел Првата светска војна - „Кога железното куче ќе лае низ Вордервалд, ќе започне големата војна.“

Најпознатото пророштво, сепак, е она за последната голема светска војна, што е исклучително интересно во светлината на актуелните настани во предвидувањата за 2022 година.

Легендата од Баварската шума се вели дека ги предвидела следните настани:

Цепелин, извидувачки авион: „Кога голема риба лета над шумата“.

Посиромашни делови од населението: „Ќе се покаже дека просјакот на коњот не треба да јава“.

Климатски шок: „Кога веќе не можете да разликувате лето и зима“.

Воведување на валутата евро: „Следуваат исти пари“.

Модерно општество: „Ако никогаш не ја знаеш разликата помеѓу маж и жена“

Морал во општеството: „Селаните ќе се облекуваат како жители на градот, а жителите на градот како будали“.

Трета светска војна: „Последната војна ќе биде грабеж на банка“.

 

Што предвидел Милхиасл за Европа и Германија?

Апокалиптичните пораки од Милхиасл се исто така меѓу најспектакуларните кога се во прашање прогнозите за 2022 година, бидејќи тие се изненадувачки блиску до актуелните случувања. Неговите сликовити пророштва се однесуваат на климатските промени („Кога веќе не можеш да разликуваш лето од зима.“) и со шумите што изумираат во баварските региони („Шумата ќе стане ретка како облеката на просјакот“).

Всушност, безброј елки изумреа во 1970-тите. По кратко време, констатирана е и значителна штета на смреката. Најпознати се веројатно предвидувањата кои се однесуваат на двете светски војни.

Рабенштајн точно ја предвидел Првата светска војна за 1 август 1914 година. Милхиасл, исто така, ја виде Втората светска војна во своите визии. Пред сè, неговата изјава за изградба на мост е неверојатна

„Кога ќе го изградиме големиот мост над Дунав во Штраубинг, тогаш тој ќе биде скоро готов, но никогаш сосема, тогаш ќе започни.

Кога избувна војната на 1 септември 1939 година, мостот Штраубинг Дунав беше речиси завршен, но бетонската покривка сè уште недостасуваше. Дури и по Втората светска војна, Милхиасл предвидел дополнителни ужаси и известувал за катастрофите на третата, голема војна.

Далековидниот гледач остави и мистериозни пораки во пророштвата за 2022 година, укажувајќи на застрашувачки настани како природни катастрофи и политички тензии. Социјалните поплаки и новите курсеви во постоечките системи јасно водат до големи промени на глобално ниво во нашево време.

 

Кои беа пророштвата на Милхиасл за 2022 година?

Познатиот човек од Фрајласинг даде многу изјави за иднината во неговиот живот. Тој беше познат и како шумски пророк од Баварската шума и, како и многу други како него, не даваше датуми. Така, не се знае кога ќе се случат пророкуваните настани. Сепак, во многу предвидувања тој се осврна на одредени знаци.

Според тоа, при толкувањето на пророштвата на Милхиасл, важно е да се обрне внимание на текот на настаните.

Честопати може само ретроспективно да се утврди дали неговите изјави се однесуваат на 2022 година или ќе се земат во предвид за друг период. Некои луѓе кои ги проучувале пророштвата на Милхиасл претпоставуваат дека некои од неговите предвидувања веќе се остварени. Постојат шпекулации дека тој ја предвидел пандемијата на короната, на пример.

Посебно станува збор за неговите изјави во кои тој зборува за странски војници кои доаѓаат од исток. Ќе дојде цела колона војници и сè треба да се направи брзо. Тој зборува и за нови објекти кои се градат насекаде.

Како резултат на тоа, селаните повеќе не треба да се разликуваат од граѓаните и граѓаните не треба повеќе да се разликуваат од благородниците. Во исто време, народната носија треба да наликува на носија на будала. Некои експерти претпоставуваат дека армиската колона е еквивалентна на корона вирусот.

Но, се вели дека Милхиасл коментирал и за други теми во неговите пророштва, како што се војните, природните катастрофи и климатските промени:

Се вели дека летото повеќе не може да се разликува од зимата. Ова се зема како показател за климатските промени.

Се вели дека тој пророкувал дека шумата умира, споредувајќи ја шумата со облека на просјак.

Се вели дека тој го предвидел почетокот на војната со зборовите: „Кога железното куче лае низ Вордервалд...“

Друга негова изјава е двосмислена и може да се однесува на разни настани како чуми, болести или војни: „Доаѓа време кога светот ќе се расчисти, а луѓето ќе бидат помалку“.

Дали овие и други пророштва на Милхиасл се однесуваат на 2022 година, останува да се види. На крајот на краиштата, важно е да го погледнете текот на работите и да ги поврзете вашите изјави со него. Само тогаш ќе може да се препознае што мислел Милхиасл со неговите пророштва.

Други ги гледаат предвидувањата на Милхиасл како предупредувања и се обидуваат рано да ги протолкуваат знаците.

Според тоа, важно е да ги добиваат сите информации за прогнозите од Милхиасл. Точно, тој не ги запишал своите пророштва. Меѓутоа, многу од пророштвата на Милхиасл биле пренесени усно и се појавуваат денес на Интернет, како и во бројни книги.

 

Кои се пророштвата на Милхиасл за Третата светска војна?

Заедничко за предвидувањата на Милхиасл е тоа што тие не предвидуваат добар курс.

Повторно и повторно зборува за катастрофи и страшни настани за луѓето во Германија и Европа, но и во светот. Многу луѓе посветуваат особено внимание на пророштвата за светска војна.

Бидејќи таков настан би погодил особено голем број луѓе. Во денешниот свет, во случај на светска војна би требало да се претпостави нуклеарна катастрофа. Соодветно, тоа би станало еден од настаните што би вклучиле многу жртви.

Милхиасл исто така коментирал за светска војна и зборувал за трета и последна војна. Како и многу други пророци, тој не одредува точен датум, туку го покажува развојот на настаните. Неговите изјави покажуваат дека пророштвата на Милхиасл се исто така важни за 2022 година и треба да се земат во предвид.

Некои од предвидувањата на Милхиасл најпрво укажуваат на тоа дека луѓето ќе изградат многу куќи, ќе се населат во нив, а е забележано дека тој рекол: „И тогаш е готово. Потоа доаѓа големата војна“.

Но, тој укажува и на претстојната војна во други негови изјави:

„Ќе дојде од исток и ќе заврши на запад.

„Тогаш ќе дојде и другата војна, а потоа ќе дојде последната.

Се вели дека баварскиот пророк претходно предвидувал војни, како што се Првата и Втората светска војна, за време на кои се осврнал на изградбата на новиот мост на Дунав. Некои од неговите изјави имаат за цел да се однесуваат на терористичкиот напад во САД, кој ќе резултира со дополнителни војни. Ова покажува дека баварскиот пророк не се фокусирал само на Германија и Европа, туку имал и глобални настани на ум.

Во друго предвидување на Милхиасл, некои исто така гледаат поврзаност со она што се случува во Америка. Затоа што вели дека ќе подигнат огради околу куќата и ќе пукаат по луѓето.

 

Што покажуваат предвидувањата на Милхиасл за иднината?

Многу од предвидувањата на Милхиасл покажуваат дека тој ја гледал Третата светска војна како последна војна. Ова би требало да истече многу брзо и да чини многу човечки животи. Но, пред да започне тоа време, тој гледа како луѓето се оддалечуваат од својата вера, горделиви, неуки и повеќе не се разбираат еден со друг.

Колку и да изгледаат мрачни пророштвата на Милхиасл за 2022 година и годините што доаѓаат, тоа треба да заврши исто толку убаво по војната. По сето крвопролевање и скоро апокалиптично време, на земјата повторно би требало да има мир уште долго време. Тој не е само еден човек кои го предвиделе крајот на светот.

Но, со сите толкувања на пророштвата на Милхиасл за 2022 година и другите предвидувања, треба да се забележи дека тие беа пренесени само усно. Засега нема информации дека тој ги дал своите изјави во писмена форма. Според тоа, има многу дебата за вистинитоста и толкувањето.

Но, од друга страна, многу е веќе запишано и во минатото некои од предвидувањата на Милхиасл кои се чини дека се остварија. Значи, не секогаш се чини дека е прашање да се добие точен број или предвидена година. Наместо тоа, доволен е поглед на развојот на економијата, општеството и настаните во светот.

 

Кои предвидувања на Милхиасл ни се важни?

Како Нострадамус и Алоис Ирлмаер, легендарниот шумски пророк предвидел космички катастрофи, разорни климатски промени, терористички напади и супер катастрофи. Глобалното затоплување, на пример, е важно прашање што засега многу луѓе денес. Меѓувладиниот панел на ОН за климатски промени (ИПЦЦ) зборува за мрачна иднина со милиони климатски бегалци и колапс на екосистемите.

Многу од предвидувањата на Милхиасл се однесуваат на нашето денешно време и кажуваат за насилство, војни, болести и глад. Меѓутоа, има и голем број пророштва од други гледачи за текот на пресвртната точка, чие значење покажува изненадувачки аналогии. Последните знаци пред крајот на светот се веќе детално опишани во Библијата. Пророштвата на Нострадамус и Алоис Ирлмаер, исто така, предвидуваа судбоносни настани за нашето време.

Покрај пророштвата на Милхиуасл за Третата светска војна, голем интерес предизвикуваат неговите изјави за развојот на глобалниот економски и финансиски систем:

„Парите се множат, толку многу што никогаш не можете да ги знаете.

„Одеднаш нема повеќе“.

„Верата ќе стане толку мала што ќе биде ставена под капа.

„Никој не мисли дека Божјиот камшик доаѓа.

 

Дали Милхиасл го пророкуваше крајот на светот?

Во 2022 година, исто така, пророштвата на Милхиасл доведуваат до сложени толкувања. Во фокусот: Настаните и предвесниците на Втората светска војна. Особено во овие проблематични времиња, луѓето сакаат да знаат повеќе за својата иднина. Дали војната доаѓа во 2022 година? Дали крајот на светот е предодреден? Сè повеќе луѓе имаат слабо претчувство дека нешто не е во ред во нашиот постоечки светски систем.

Сепак, повеќето навистина не можат да замислат колапс во системот. Сепак, Милхиасл и другите европски пророци го опишуваат целосниот колапс на традиционалните системи. Сепак, Mилхиаслl не го предвидел крајот на светот.

Затоа што по војната гледаше многу позитивна иднина за човештвото.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас